НовиниЧеркащани тікають від маніяка та рятують світ: огляд місцевих...

Черкащани тікають від маніяка та рятують світ: огляд місцевих квест-кімнат

-

- Advertisment -

У реальному житті черкащанам навряд чи довелося тікати із в'язниці, рятувати рідне місто від теракту або втікати від маніяка. Але на годину-півтори кожен містянин цілком може поринути у незвичну екстремальну атмосферу. Якими саме сценаріями у Черкасах можна доповнити своє буденне життя, дізнавався сайт vikka.ua.

Найбільш адреналіновим та емоційним у Черкасах можна вважати квест-перфоманс "Лігво маніяка".  Серійного убивцю та збоченця  у квесті грає спеціальний актор. Автор гри Кирило Литвинов створив атмосферу житла маніяка за всіма канонами та з урахуванням найменших деталей. Творець за освітою психолог та свого часу детально вивчав психологію серійних убивць.

Фото enot.ck.ua

"Проходити квест і дивитися фільм жахів – дві великі різниці. Ми максимально занурюємо людей в атмосферу екстремальної ситуації. У нашому квесті є три рівні страху. Люди самі обирають, наскільки глибокі відчуття вони хочуть отримати. 45% наших відвідувачів – люди з інших міст. Багато досвідчених квесторів. Є команди, що грали у нас 17 разів", – розповідає автор квесту.

Фото enot.ck.ua

За його словами, перед тим, як розпочати гру, в учасників питають про стан здоров’я та психологічні протипоказання до емоційних навантажень. Зухвалі ж гравці часто жалкують про свою легковажність.

"Буває, телефонують люди і кажуть, що вони займаються карате чи дзюдо і переживають, аби не нашкодити у запалі нашому актору. Так-от, вони вибігають з кімнат із найбільшими криками. Якось були дівчата, які сприйняли все так емоційно, що вирвали нам аудіоколонки, пошкодили апаратуру", – пригадує автор квесту.

Один з найбільш яскравих випадків пов’язаний із групою хлопців. "У нас є кімната, у яку заборонений вхід. Звідти йшов запис звуку із плачем дитини. І ми побачили з камери, як четверо наших гравців підсаджували до вентиляційної шахти п’ятого зі словами: "Рятуй хлопчика!", – зазначив Кирило Литвинов.

Співавтори та куратори ще одного черкаського проекту Олександр Билім та Ганна Клімова ставлять на меті не стільки викликати викид адреналіну у гравців, скільки розважити. Принаймні, у своєму квесті "Втеча з тюрми". Однією з особливостей гри є перевтілення героїв.

"Наші квести не занадто складні. Вони більше розважальні. Ми ставили за мету, щоб учасники квесту отримали релакс. Судячи по сміху, який лунає під час квесту з ігрових кімнат, нам це вдалося. Для цього ми наповнюємо кімнати кумедними деталями та перевдягаємо своїх гравців у тематичні костюми. "Побіг з тюрми" – тюремна форма. У нещодавньому нашому квесті "Кидок кобри" герої рятують світ. Там бронежилети", – зазначає Ганна Клімова.

Вона зазначає, що всі ідеї їхніх квестів – авторські. При цьому при розробці їх останнього квесту, її партнеру Олександру Биліму довелося помудрувати з програмуванням електроніки, яка активно задіяна у грі. Тож на підготовку технологічного проекту пішло аж  9 місяців. Наступний квест автори розробляють за мотивами фільму "П'ятий елемент" та обіцяють створити красиву та реалістичну гру.

Ще одні організатори квестів у місті приїхали розвивати інтерактивні ігри до Черкас із Харкова, де вже давно працюють.

У їхньому квесті "Сховище" головне – не розгубитися та бути однією командою. За сценарієм гравці мають розгадати загадки, щоби вчасно вибратися з пастки. При цьому учасників квесту попереджають, що повітря їм вистачить лише на 20 хвилин. Після цього бункер вибухне.

"Спочатку всі сприймають умови несерйозно, але у нас є свої секрети. Через 20 хвилин навіть найбільш скептично налаштовані люди швиденько одягають протигази. Якщо гравцям вдається вибратися за лічені хвилини до вибуху, вони виходять звідти на неймовірному куражі. Неодноразово бачив і сльози на очах у дорослих людей", – каже один з ініціаторів квеструму в Черкасах Олександр Белюх.

Там можуть брати участь діти від 8 років. Найстаршому учаснику ігри, як пригадують організатори, було 67 років.

"Бабуся привела онуків. Звісно, зважаючи на її вік, ми трохи переживали. Вона нормально все сприйняла і для неї була важливіша реакція онуків, ніж власні переживання. Дуже дивувалася тому, як у нас все зроблено і вмикається у потрібні моменти. Та гадаю, для людей її віку тема сховищ і протигазів викликає свої асоціації", – говорить Олександр.

За його словами, потрапляння у "Сховище" має ефект тімбілдінгу. Він здатен об’єднати навіть ті колективи, де люди працюють разом, але не ладять. 

У ще одному черкаському представництві київської квеструму є три квести – "Трилер 12", "Побіг із тюрми" та "Таємна місія". Там можуть випробувати себе не кмітливість гравці віком від 10 років. Молодші ж проходять гру в супроводі аніматора. Незважаючи на те, що "Трилер 12" передбачає порятунок людини від маніяка, адміністратор квеструму Катерина Цабій запевняє, що їхні квести не страшні. "Наші загадки спрямовані на мозковий штурм та пошук нестандартних рішень", – пояснює вона.

Фото vk.com/Qroom

Черкащанка пригадує, що нещодавно один із їхніх квестів став подарунком для 75-річної жінки від її онуків. "У нас немає тих, що програли. Якщо команда не справляється, даємо додатковий час. Часто приходять пари і розділяються. Жінки, наприклад, йдуть на "Побіг із тюрми", а чоловіки розгадують головоломки "Трилер 12". До речі, у таких змаганнях частіше перемагають жінки", – зазначає Катерина Цабій.

Фото vk.com/Qroom

Несподіваний сюжет квесту "Таємна місія". Його учасники можуть відчути себе справжніми місцевими героями. За сценарієм, гравці мають врятувати рідні Черкаси від терористичного акту. Тож знайте, що одними з вами вулицями ходять люди, які приблизно годину свого життя присвятили місії з порятунку вашого життя.  Можливо, ці герої навіть сидять поруч з вами у маршрутках.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські богатирі здобули нагороди на "Козацьких розвагах".

Галина Кобзар

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x