НовиниЧеркащинаЧеркащани стали менше хворіти на паразитози

Черкащани стали менше хворіти на паразитози

-

- Advertisment -

За два місяці 2018 року на Черкащині зареєстровано 167 випадків хворих на паразитози. Інтенсивний показник на 100 тис. населення становить 13.4 проти 23.7 у минулому році. Захворюваність дітей складає 86.8% від усіх захворілих із них 88% це діти організованих колективів. Про це повідомляє прес-служба ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

У структурі паразитарної захворюваності 83.4% становлять гельмінтози, яких зареєстровано 140 випадків, інтенсивний показник 11.2 на 100 тис. населення проти 20.4 у минулому році. Найвищі показники захворюваності в Звенигородському районі – 40.0, Шполянському – 36.4, м.Умань – 30.4.

Серед гельмінтозів ентеробіоз складає 86,4%. Рівень захворюваності становить 9.7 на 100 тис. населення, дитячого 56.4 на 100 тис. дитячого населення, проти 19.4 – 108.5 у 2017 році.

Зареєстровано 13 випадків захворювань на аскаридоз у м. Черкаси, Умань, Городищенському, Жашківському, Золотоніському, Канівському, Смілянському та Христинівському районах. Порівняно з минулим роком спостерігається ріст захворюваності у 1.6 рази.

Із рідкісних гельмінтозів зареєстровано 3 випадки опісторхозу у м. Черкаси, Драбівський район та 1 випадок фасціольозу в м. Умань.

Із кишкових найпростіших в області зареєстровано 27 випадків лямбліозу, інтенсивний показник становить 2.2 на 100 тис. населення в тому числі діти до 17 років включно – 10.4 на 100 тис. дитячого населення.

Спостерігається зниження захворюваності у 1.7 рази.

Як повідомляв сайт vikka.ua, медики з'ясували, чим масово захворіли діти у черкаському садочку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x