додому Новини Черкащани скуповують продукти, побоюючись дефіциту і здорожчання

Черкащани скуповують продукти, побоюючись дефіциту і здорожчання

0

У Черкасах люди, побоюючись чергового зростання цін, змітають з полиць традиційні продуктові набори. Зокрема містяни запасаються борошном, олією, цукром та крупами.

За словами заступника директора департаменту економічного розвитку та торгівлі Черкаської ОДА Романа Карманніка, дефіциту на основні товари в магазинах міста немає.

"До кінця дня можуть бути порожніми принаймні полички із товарами, які не встигли підвезти, або через вичерпаний запас, чи які продавали за акційною ціною. Все це через панічний настрій людей. Пригадуєте, як було із сіллю. Так і цього разу. Хтось сказав, що олія буде по 40, от всі й кинулися скуповувати. А загалом, весь асортимент товарів для людей наявний", – розповів у коментарі vikka.ua Роман Володимирович.

У департаменті не володіють інформацією стосовно здорожчання продуктів за останні кілька днів.

Натомість на початок лютого, у порівняні із січнем, найбільше зросли в ціні цукор – на 30 %, борошно – на 18, олія – на 14, рис – на 13 %. Що стосується овоців, то найбільше подорожчала капуста – майже у 1,5 рази, морква – на 40 %, цибуля – на 73 %. Практично на місці залишилися ціни на м'ясо та молочні продукти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version