додому Новини Черкащани розбивали лічильники та розстрілювали їх з рушниці, – чиновник

Черкащани розбивали лічильники та розстрілювали їх з рушниці, – чиновник

0

Не зважаючи на гучні заяви депутатів щодо отримання деякими громадянами дозволів на встановлення лічильників тепла в під’їздах, в Черкасах цього робити не будуть. Про це vikka.ua повідомив директор КП "Черкаситеплокомуненерго" Микола Кушнір.

"На державному рівні не зовсім відпрацьований порядок цього встановлення", – зазначив керівник комунального підприємства.

Натомість у 2007 році, за словами Миколи Кушніра, в Черкасах такі лічильники були встановлені приблизно в 50 під’їздах. При цьому, за словами Миколи Кушніра, такий порядок так і не був належним чином розроблений та відпрацьований на законодавчому рівні в Києві.

"Міськвиконкомом ще у 2009 році, якщо не помиляюся, прийнятий такий порядок. Але ми побачили ще на першому етапі встановлення, що ці лічильники неправильно встановлені. Там неправильний підхід", – зазначив він.

За словами комунальників такі прилади не обліковують все витрачене при доставці до квартири тепло і є збитковими для підприємства. З іншого боку велике значення має стан будівлі та рівень енергозбереження. Тому, за словами Миколи Кушніра, різниця між цифрами на лічильниках в різних будинках можуть відрізнятися.

"Хибне уявлення, що встановивши лічильник теплової енергії , вони отримають економію. Лічильник показує фактичне споживання. У багатьох випадках було таке, що по лічильникам було більше нарахування ніж по нормі. В результаті всі ці "добросовєстні" мешканці порозбивали лічильники: по Пушкіна 39, Громова 34/4, Громова 34/5, Громова 34/6. З рушниць розстрілювали, бо фізично добратися не могли", – пояснив чиновник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на початку 2016 року будуть призведені перерахунки тарифів на опалення та гарячу воду, але сума від цього найближчим часом не зросте.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version