НовиниЧеркащани розбивали лічильники та розстрілювали їх з рушниці, -...

Черкащани розбивали лічильники та розстрілювали їх з рушниці, – чиновник

-

- Advertisment -

Не зважаючи на гучні заяви депутатів щодо отримання деякими громадянами дозволів на встановлення лічильників тепла в під’їздах, в Черкасах цього робити не будуть. Про це vikka.ua повідомив директор КП "Черкаситеплокомуненерго" Микола Кушнір.

"На державному рівні не зовсім відпрацьований порядок цього встановлення", – зазначив керівник комунального підприємства.

Натомість у 2007 році, за словами Миколи Кушніра, в Черкасах такі лічильники були встановлені приблизно в 50 під’їздах. При цьому, за словами Миколи Кушніра, такий порядок так і не був належним чином розроблений та відпрацьований на законодавчому рівні в Києві.

"Міськвиконкомом ще у 2009 році, якщо не помиляюся, прийнятий такий порядок. Але ми побачили ще на першому етапі встановлення, що ці лічильники неправильно встановлені. Там неправильний підхід", – зазначив він.

За словами комунальників такі прилади не обліковують все витрачене при доставці до квартири тепло і є збитковими для підприємства. З іншого боку велике значення має стан будівлі та рівень енергозбереження. Тому, за словами Миколи Кушніра, різниця між цифрами на лічильниках в різних будинках можуть відрізнятися.

"Хибне уявлення, що встановивши лічильник теплової енергії , вони отримають економію. Лічильник показує фактичне споживання. У багатьох випадках було таке, що по лічильникам було більше нарахування ніж по нормі. В результаті всі ці "добросовєстні" мешканці порозбивали лічильники: по Пушкіна 39, Громова 34/4, Громова 34/5, Громова 34/6. З рушниць розстрілювали, бо фізично добратися не могли", – пояснив чиновник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на початку 2016 року будуть призведені перерахунки тарифів на опалення та гарячу воду, але сума від цього найближчим часом не зросте.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині невідома особа викрала з клумби кущі квітів

Сьогодні, 18 травня, невідомий зловмисник близько четвертої години ранку поцупив з клумби кущі квітів. Про це повідомляє пресслужба Чигиринської...

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x