НовиниЧеркащинаЧеркащани проти здорожчання "блакитного палива" (ФОТО)

Черкащани проти здорожчання "блакитного палива" (ФОТО)

-

- Advertisment -

На Черкащині продовжується збір підписів проти підвищення ціни на газ. Сьогодні жителі Південно-Західного району Черкас висловили свою позицію щодо наміру урядовців збільшити вартість "блакитного палива". Усе це відбувається у межах всеукраїнської акції, яку ініціював "Наш край", передає прес-служба політичної сили.

"За кілька годин нам вдалося зібрати майже тисячу голосів. Чимало людей самі підходять, запитують, навіщо збираємо підписи. А коли дізнаються – залишають свій підпис і навіть готові їхати до Кабміну і протестувати проти підвищення ціни на газ. Бо люди прекрасно розуміють: як зросте газ, то зростуть і ціни на товари, і на комуналку", – каже волонтерка Тетяна Михайлівна.

Разом із активістами із черкащанками спілкувався і голова обласної організації політичної партії "Наш край" Анатолій Нужний. Він зауважує, що чимало людей розуміють, до чого призведе зростання цін на газ. Декому ж доводилося пояснювати, чому важливо поставити свій підпис.

"Із власних спостережень – активними є здебільшого люди похилого віку. Молодь – пасивна. Ні підписувати, ні слухати. Взагалі найпоширеніша відмовка: "У мене нема газу, нашо воно мені". Отак і виходить, що потім і на вибори прийти і проголосувати – "нашо воно мені", – ділиться політик.

"Наш край" закликав українців не дозволити уряду підвищити ціну на газ й ініціював всеукраїнську кампанію.

"Замість того, щоб прозоро та публічно визнати, що ціна на газ для населення завищена більше ніж удвічі та негайно ухвалити рішення щодо її зниження, уряд тягне час та на місяць залишає стару ціну. Таким чином, Кабмін свідомо затягує процес зниження ціни на газ та торгується з МВФ", – переконаний голова.

Водночас в уряді заявили про готовність продати 150 млрд. кубічних метрів газу в розвіданих родовищах, які складають третину усіх газових запасів України.

"Потрібно ухвалювати рішення про невідкладне та термінове нарощування видобутку газу державною компанією. Натомість урядовці вирішили розпродати третину газових запасів приватним інвесторам, які будуть зацікавлені продавати видобутий газ якнайдорожче", – пояснює Анатолій Нужний.

Нагадаємо, що збір підписів проти підвищення цін на газ відбувається в усіх регіонах України, а також у мережі Інтернет. Кожен може підтримати ініціативу і через "гарячу" лінію партії – 0 800 21 800 4.

Як відомо, згідно з аналізом проекту фінансового плану НАК "Нафтогаз України", проведеного в Міністерстві фінансів України, на українців чекає поетапне підвищення ціна на газ. За оцінками експертів, у 2018 році прогнозується зростання вартості газу для населення на рівні 18%.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Над Черкащиною збили три “шахеди”, без руйнацій

Над територією Черкаської області сили оборони ліквідували три безпілотні літальні апарати. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. "Передовсім...

Уманський спортсмен здобув ліцензію на Олімпіаду-2024

Уманський спортсмен Ярослав Жмуденко, за результатами Європейського олімпійського відбору з настільного тенісу виборов ліцензію на Олімпійські ігри-2024. Про це...

Цікаве:

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x