НовиниЧеркащинаЧеркащани "після 30" скаржаться на проблеми з вакцинуванням проти...

Черкащани "після 30" скаржаться на проблеми з вакцинуванням проти кору

-

- Advertisment -

На Черкащині загострюється епідситуація із захворюваністю на кір. Область оперативно реагує і закуповує достатню кількість вакцин, щоправда – для дітей. Претендувати на безкоштовну вакцинацію варто лише тим дорослим, які перебувають у групі підвищеного ризику: військовим, бійцям ООС, студентам, а також освітянам та медикам, передає vikka.ua.

У пріоритеті – діти. Влітку 2018 року МОЗ прийняло рішення, згідно з яким, першочергово мають бути щеплені особи до 18 років. Потім включили категорію до 30 років саме тих контингентів, які найбільше спілкуються в колективах (медпрацівники, військові, поліція, СБУ). Дорослим "після 30" пропонують щеплюватись вакцинами, придбаними за власний рахунок.

"В рішенні обмовляється "віком до 30 років", тому що це найбільш рухома частина, яка може перебувати в тих чи інших колективах, і має більшу вірогідність захворіти, ніж люди старшого віку. Саме вони отримують по залишковому принципу вакцини, які закуповує держава. Люди старші 30 років мають право придбати вакцину, насамперед звернувшись до свого лікаря", – розповідає у коментарі виданню заступник начальника відділу організації надання медичної допомоги дорослому населенню матерям та дітям Управління охорони здоров'я Черкаської ОДА Людмила Стрелкова.

Для того, аби вакцинуватись дорослому від кору, необхідно точно визначитись, чи не було в його документації двох необхідних щеплень. У крайньому випадку, можна пройти обстеження на визначення напруженості імунітету. У приватних лабораторіях проба на антитіла кору обійдеться у 170-300 грн. Результат буде відомий за тиждень.

Наступний крок – необхідно дізнатись умови перевезення вакцини. За словами фахівця, в аптечних мережах наразі існує дефіцит вакцин проти кору.

Приміром, 40-річній жительці Золотоноші Ірині Боднарюк, яка має лише одне щеплення в дитинстві, місцеві лікарі порадили з’їздити в Черкаси і протягом двох годин привезти вакцину назад. Згідно з умовами холодового ланцюга, якого необхідно дотримуватись, зробити це складно. До того ж, немає 100-відсоткової гарантії, що в аптеці обласного центру жінці вдасться придбати препарат.

У такому випадку фахівці радять завчасно замовляти вакцину в аптечній мережі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, протягом трьох тижнів на кір захворіло майже 200 черкащан.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x