НовиниЧеркащани перетворюють свій двір на казку (ФОТО)

Черкащани перетворюють свій двір на казку (ФОТО)

-

- Advertisment -

Хочеш жити у красивому місці – створи його сам. За таким принципом діяли двоє черкащан, які вирішили перетворити свій двір на казкове місце. Млин, будиночки, місток та озерце. Все це майстри зробили своїми руками, аби порадувати себе та сусідів. Що із цього вийшло, дізнавався сайт vikka.ua.

"Взагалі, у нас дуже хороший двір. Гарні сусіди по під’їзду. Ідея встановити будиночки, місток та млин була спільною. Ми посіяли біля будинку траву, сусід Віталій Король поклав плитку біля під’їзду, Олександр Ширченко привів до ладу під'їзд та відремонтував лавочку, Ігор Романов встановив парканчик. Також дуже допомогав з благоустроєм  Валерій Трофименко", – розповідає містянин Василь Єгоренков. Він власноруч із сусідом Владиславом Грабовським взялися виготовляти новий вуличний декор.

"Я живу на другому поверсі, він на першому. Майстерня у нас поряд – прямо у під’їзді. Деревину закуповуємо, або дістається по бартеру", – зазначає майстер.

За його словами, декоративні вироби з деревини – наразі просто хобі. "Навчився працювати з деревом, коли робив клітки для кролів. А взагалі за освітою я – програміст", – пояснив Василь Єгоренков.

Наразі деякі вироби умільців ще доробляються. Приміряти їх до галявини Василь Єгоренков із Владиславом Грабовським погодилися спеціально для vikka.ua. За день-два обіцяють встановити їх вже стаціонарно.

"Ми хочемо провести світло до будиночків. Щоб вечорами вони світилися, наче там хтось живе", – поділився планами черкащанин.

Чоловік зазначив, що це не єдина його ідея по благоустрою будинку. "Хотіли створити ОСББ. Але не всі мешканці будинку погодилися. Так все й зупинилося. Сподіваюся, процес рушить з мертвої точки", – розповів Василь Єгоренков.

Усі фото Василя Єгоренкова

Щодо своїх робіт, то за бажанням, таку ж красу черкащани могли б виготовити і для інших дворів, аби було фінансування. А поки що помилуватися виробами містян можна буде у районі "Д", на подвір'ї будинку №31 по вулиці Рябоконя.

До речі, торік у міському конкурсі "Оточи себе красою" в номінації "Краще облаштування прибудинкової території багатоповерхового житлового будинку" перемогу здобуло ОСББ "Каскад-53", що по вулиці Героїв Дніпра, 53. За словами начальника відділу реклами та дизайну міського середовища Черкаської міської ради Андрія Поліщука, мешканці будинку за власний кошт у себе на подвір'ї створили комфортну зону відпочинку із альтанками, зеленою зоною, дитячим та спортивним майданчиком. 

"Мешканці будинку домовились зі своєю сусідкою, яка займається фітодизайном, аби та озеленила подвір'я деревами, кущами та квітами. Натомість їй зменшили плату за комунальні послуги. Так мешканці власноруч прикрасили своє подвір'я", – розповів Андрій Поліщук.

Як повідомляв сайт vikka.ua, міський бюджет підтримуватиме черкаські ОСББ на 50 відсотків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той же час викликаючим завданням, особливо коли йдеться про граматику. Граматика...

В Умані вдруге видворили нелегального мігранта з Азербайджану

Вдруге видворений азербайджанець, який намагався оселитися в Умані, надбав майже 15 років заборони в’їзду в Україну за повторне порушення...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x