додому Новини Черкащина Черкащани кажуть "Ні" підвищенню ціни на газ (ФОТО)

Черкащани кажуть "Ні" підвищенню ціни на газ (ФОТО)

0

На Черкащині набирає обертів кампанія збору підписів проти здорожчання газу. Акція відбувається одночасно у більшості районах області. Сьогодні волонтери збирали підписи і в мікрорайоні 700-річчя у Черкасах.

Свій підпис лишила і 65-річна Катерина Олександрівна. Жінка бідкається, що й так майже всю пенсію витрачає на оплату комунальних послуг. Якщо ціна на газ зросте, то грошей, каже жінка, не вистачатиме взагалі – навіть підробіток не допоможе.

"Я мешкаю сама. Діти – в Києві, хоч і працюють по 24 години на добу, але самі ледве кінці з кінцями зводять, тож допомагати мені фінансово не можуть. От і кручуся як можу, беруся за різні підробітки, адже пенсія така мізерна, що тільки отримую її, так відразу всю і віддаю за комуналку. А за що купувати хліб та якісь макарони? У мене іншого виходу немає, як шукати собі різні заробітки. Зараз прибираю в забігайлівці. Але здоров’я вже не те, хочеться лежати, а не зі шваброю бігати, – розповідає Катерина Олександрівна. – А якщо ціна за газ буде ще більшою, то що ж мені тоді робити. Ще одну роботу шукати? У моєму віці це ж нереально. Хочеться вірити, що ці підписи хоч якось допоможуть".

За словами голови обласної організації "Нашого краю" Анатолія Нужного, зараз підприємства олігархів купують дешевий український газ, а самі українці змушені платити за дорогий імпортний. Багато людей впевнені, що необхідність в підвищенні ціни на газ для населення немає, її можна і потрібно зменшувати. Для цього необхідно просто направити газ українського видобутку на потреби ЖКГ.

"Чергове подорожчання газу призведе до того, що українцям доведеться ще більше економити. При чому на всьому: на харчуванні, медикаментах, на товарах першої необхідності, Тому ми маємо робити все, аби не допустити такої ситуації", – говорить Анатолій Нужний.

Нагадаємо, що всеукраїнська акція триватиме до кінця серпня. Також кожен може підтримати ініціативу і через "гарячу" лінію партії – 0 800 21 800 4. А на початку вересня всі підписи будуть передані до Кабінету міністрів України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани можуть подати документи на відшкодування зекономленої субсидії до початку осені.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version