НовиниЧеркащанам подарують концерт хору імені Верьовки

Черкащанам подарують концерт хору імені Верьовки

-

- Advertisment -

До святкування 80-річчя дня народження Василя Симоненка благодійники хочуть подарувати черкащанам виступ Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Г. Г.Верьовки. Про це інформують у прес-службі Черкаської облради.

Таку ініціативу висловили директор Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України, голова ради Черкаського земляцтва "Шевченків край" у Києві Борис Пономаренко, представник земляцтва Павло Панченко та керівник обласної філії фонду Б. Олійника Анатолій Волошини н під час зустрічі з Валентиною Коваленко.

За словами Бориса Пономаренка, на території Київського національного університету ім. Т. Шевченка, де навчався Василь Симоненко, встановлять пам’ятник поету. А його зменшені копії подарують двом школам: на Полтавщині, де навчався Симоненко, і у Черкасах школі № 33, яка носить ім’я Василя Симоненка.

На Черкащині ж з нагоди ювілею проведуть щорічний літературний конкурс "Ну що б, здавалося, слова". Будівлю газети "Черкаський край", де розміщений музей В. Симоненка, і де він працював, відреставрують і встановлять там погруддя поета. У обласному драматичному театрі підготують цікаву біографічну виставу. Також планується великим накладом видати збірку поезії Василя Симоненка, яку розповсюдять по бібліотеках і відправлять в АТО.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x