НовиниЧеркащанам доведеться більше платити за холодну воду

Черкащанам доведеться більше платити за холодну воду

-

- Advertisment -

Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодною водою і водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж. Про це повідомляє КП "Дирекція парків".

Згідно з новим документом, до існуючого тарифу на холодне водопостачання пропонується зарахувати, зокрема, вартість планових повірок, ремонту і обслуговування квартирних приладів обліку холодної води. Ці витрати планують зарахувати до складу витрат виробничої собівартості.

Директор КП "Черкасиводоканал" Сергій Овчаренко впевнений, що такі зміни в комунальному законодавстві врегулюють спірне питання щодо повірки лічильників, зокрема питання того, за чий кошт має відбуватися повірка: компанії-постачальника чи споживача.

– Адже згідно із законом України "Про метрологію та метрологічну діяльність" витрати на повірку квартирних приладів обліку мають відшкодовуватися за допомогою зарахування до тарифу компанії-постачальника цих послуг. Наприклад, як це відбувається у газо- і теплопостачальних компаніях. Однак, "Водоканал" раніше не мав такої можливості, оскільки до собівартості послуг не було включено витрати на монтаж-демонтаж й повірку лічильників, і наші споживачі були змушені перевіряти роботу лічильників власним коштом, – зазначає Сергій Овчаренко. – Не виключено, що незабаром постанова № 532 врегулює цю ситуацію остаточно.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x