додому Новини Черкащина Черкащан застерігають не ходити до лісу

Черкащан застерігають не ходити до лісу

0

Аби завчасно попередити громадян про наслідки недотримання правил пожежної безпеки в екосистемах, працівники СКП "Райліс" продовжують посилено проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення Черкаського району, повідомляють у Черкаській районній адміністрації.

Першолипнева негода наробила подвійного лиха в лісових масивах – пошкоджено 6 гектарів насаджень, а тепер через спеку з'явилася загроза виникнення пожеж в екосистемах.

У зв’язку з високою температурою повітря СКП "Райліс" переконливо просить жителів Черкаського району та приїжджих відпочивальників обмежити відвідування соснових насаджень, а також не розводити вогнищ у лісі та на території баз відпочинку, не палити стерню біля лісу, траву в полезахисних смугах, утриматися від заїзду автотранспортом у лісову зону на відпочинок, наголошує директор комунального підприємства Станіслав Швед.

Нагадуємо, особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки в лісах, несуть адміністративну відповідальність згідно зі ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно із ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

Як повідомляв сайт vikka.ua, виявляти пожежі у лісах на Черкащині допомагатимуть безпілотники.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version