НовиниЧеркащинаЧеркащан запрошують зазирнути у "Чарівне дзеркальце" (ФОТО)

Черкащан запрошують зазирнути у "Чарівне дзеркальце" (ФОТО)

-

- Advertisment -

З боягуза – у справжні герої! Таке можливо, коли потрапляєш до казкового лісу, де доведеться взяти участь у одвічній боротьбі добра й зла. Саме в таку фантастичну подорож вже в перші вересневі дні запрошує черкасців цілими родинами Майстерня актуальної творчості (МАТ). На генеральну репетицію вистави вдалось потрапити і журналістам vikka.ua

Проект "Чарівне дзеркальце, або Незнайомка з країни Сонячних Зайчиків" став одним із переможців програми виділення грантів у галузі культури від департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради. Нова вистава – це захоплююче втілення однойменної повісті дитячого письменника Всеволода Нестайка. Однак цікавою вона буде не лише дітлахам, а й підліткам та навіть дорослим. Загалом же, розрахована на родинний перегляд. 

Автор сценічної версії та режисер проекту Павло Гончаров стверджує: не дивлячись на поважний вік твору, сьогодні він актуальний, як ніколи.

"Психологія дитини, незважаючи на прогрес і засилля гаджетів, крізь роки залишається незмінною. Більше того, всі дорослі всередині все-одно залишаються дітьми, змінюється лише зовнішня оболонка, а душа – дитяча", – впевнений режисер.

Мета постановки – повернути сучасним дітям довіру і повагу до вчителя. Адже конфлікт між учителем та учнем існує завжди і в будь-якій країні, але мудрий педагог зможе знайти підхід до кожної дитини: і до чемних учнів, і до хуліганів.

"Чарівне дзеркальце" має захопити не лише фантастичним і трохи детективним сюжетом, а й незвичайними технічними рішеннями. Глядачі потраплять у справжній 3D світ країни Сонячних Зайчиків. Реалізувати цей задум, особливо в умовах невеликої творчої майстерні, було нелегко.

"Це в драматичних театрах за кожен процес відповідають окремі люди і окремі цехи, – розповідає Павло Гончаров. – Якщо в театрі над подібним процесом працювало б 50 чоловік, то в нас над усім трудилось двоє, заручившись підтримкою та допомогою всіх близьких, друзів і знайомих. Багато чому довелось вчитись самим, опановувати програми, шукати локації, зображення яких згодом стало декорацією… ". 

Загалом, робота над виставою тривала близько п’яти місяців. Однак, автори зізнаються, що значна частина часу пішла не стільки на втілення п’єси, скільки на бюрократичну тяганину. Виявляється, отримати виграні грантові кошти не так просто.

"Процес отримання грошей та вирішення паперових питань затягся місяці на два, – ділиться режисер. – Я знаю людей, які,отримавши перемогу в гранті, кинули все на півшляху. У людей не вистачило сили боротись із бюрократією".

Вистоявши в такій боротьбі, творці готові презентувати юним черкасцям та їхнім батькам незвичайний і якісний театральний продукт. Поряд з іменитими акторами на сцену "Чарівного дзеркальця" вийдуть і зовсім юні артисти. Втім, за кілька місяців репетицій, каже Павло Гончаров, все важче впізнати в малечі аматорів, вони впевнено рівняються на старших професійних колег. 

Побачити неймовірні пригоди Васі Глечика та Валери Костенка у казковій країні Сонячних Зайчиків містяни зможуть вже 1 і 2 вересня у залі Будинку культури ім.. Кулика. Початок вистав о 15:00. Вхід вільний.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в одному з черкаських музеїв покажуть моновиставу. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

У Черкасах патрульні випадково виявили боєприпаси у смітнику

Вчора, близько 18:00, патрульні на проспекті Перемоги опрацьовували виклик. Під час цього один із поліцейських помітив неподалік від лавки...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x