НовиниЧеркащинаЧеркащан закликають не палити суху траву

Черкащан закликають не палити суху траву

-

- Advertisment -

Щорічно навесні трапляються випадки неконтрольованого спалювання сухої рослинності на прибудинкових територіях, узбіччях доріг, в лісових масивах, лугах і пасовищах, вздовж канав і малих річок, на перелогових і заболочених землях та на полях. Такі пожежі можуть призвести до пожеж в екосистемах, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки. Про це повідомляє прес-служба Управління екологічного нагляду, контролю у Черкаській області.

Випалювання сухої рослинності не у спеціально відведених місцях, а безпосередньо там, де вона виросла, є великим господарським безглуздям, за що передбачена адміністративна відповідальність за статтею 77-1 КУпАП "Самовільне випалювання рослинності або її залишків", у вигляді накладення штрафу на громадян — від 170 грн. до 340 грн., на посадових осіб від 850 грн. до 1190 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду (ст. 91 КУпАП), тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 680 грн., на посадових осіб від 1190 грн. до 1700 грн.

За спалювання відходів на території підприємств, установ, організацій (ст. 82 КУпАП) законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на посадових осіб на суму від 850 грн. до 1700 грн.

Крім того, статтею 245 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально-небезпечним способом. Винні особи караються штрафом від 5100 грн. до 8500 грн., або обмеження волі на строк від двох до п'яти років.
Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, температура повітря на Черкащині випереджає календар на місяць.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x