НовиниЧеркащинаЧеркащан закликають долучитися до збору підписів проти наміру уряду...

Черкащан закликають долучитися до збору підписів проти наміру уряду підвищити ціну на газ

-

- Advertisment -

Політична партія "Наш край" ініціює всеукраїнську акцію по збору підписів проти наміру уряду підвищити ціну на газ. У партії зазначають, що за останні 5 років газ зріс у ціні у 7 разів! І під тиском МВФ, за його черговий кабальний кредит, уряд знову готується до підвищення ціни на газ. Щоб цього не допустити "Наш край" розпочинає збір підписів населення, до акції закликають долучитися і черкащан. Адже чергове здорожчання спровокує інфляцію та зробить бідних ще біднішими.

Потреби населення та житлово-комунального господарства у 2017 році становили 17 млрд кубічних метрів газу. А сумарний видобуток українського газу у 2017 році склав 20,5 млрд кубів. Розвіданого українського газу для українців вистачить на 30 років, а потенційного газового ресурсу – на 300–400 років.

У "Нашому краї" наголошують, що ціну на газ для людей можна не просто утримати, а й навіть зменшити. Для цього потрібно збільшити видобуток українського газу та спрямувати його на потреби людей і ЖКГ, а не олігархів. Адже собівартість видобутку ПАТ "Укргазвидобування" становила у 2017 році 1033 грн за тисячу кубів, а населенню ж газ продають за формулою "Дюссельдорф+" – за 6 957 грн за тис. м3.

Щоб збільшити видобуток, потрібно прибрати бюрократію та чиновників-корупціонерів від рішень щодо освоєння газових родовищ. Разом з тим, газові компанії мають вкладатися у соціальний розвиток територій, де вони здійснюють видобуток. Така позиція нашої партії. Паралельно держава має стимулювати енергозбереження та скорочення споживання газу. Бо ж нині влада почала явно шантажувати українців. НБУ каже, якщо не буде кредиту від МВФ, то гривня "злетить" до 40 гривень за долар. Чергове підвищення ціни на газ може призвести до колапсу економіки та соціальної системи, зазначає керівник Черкаської обласної організації політичної партії "Наш край" Анатолій Нужний.

У "Нашому краї" виокремили головні вимоги до уряду. Передусім, йдеться про нарощування видобутку українського газу та спрямування його на потреби населення та житлово-комунального господарства.

"Ще один дуже важливий аспект – це ліквідація корупції під час розподілу газових родовищ та повна прозорість, – наголошує Анатолій Нужний. – Для цього потрібно усунути компанії олігархів".

Щоб достукатися до владних кабінетів, "Наш край" ініціював акцію по збору підписів. Це один зі механізмів показати уряду, що українці виступають проти можливого зростання ціни на газ. Вже з наступного тижня активісти "Нашого краю" розпочнуть збір підписів. Акція триватиме в усіх областях, у тому числі і на Черкащині. Окрім того, всі охочі можуть зателефонувати на "гарячу лінію" – 800 21 800 4 – та висловити свою позицію вже нині.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x