НовиниЧеркасиЧеркащан просять повідомляти на гарячу лінію, якщо валідатор у...

Черкащан просять повідомляти на гарячу лінію, якщо валідатор у маршрутці не працює

-

- Advertisment -

Минув місяць відтоді, як у маршрутках Черкас розпочали тестувати систему безготівкової оплати за проїзд. В автобусах встановили валідатори, за допомогою яких можна заплатити за поїздку банківською карткою або смартфоном. Розрахуватися можна і готівкою – у кондуктора або водія. Повідомляють у Черкаській міській раді.

валідатор

Валідатори встановлені у більше сотні автобусів на таких маршрутах: № 4 («Вул. Пацаєва – Обласна лікарня»), 5 («Вул. Генерала Момота – ВАТ ЧЛФЗ „Аврора”»), 6 («Автовокзал – Обласна лікарня»), 7 («Вантажний порт – Вул. Генерала Момота»), 11 («„Госпіталь” – ВАТ ЧЛФЗ „Аврора”»), 12 («Вул. Кобзарська – Міськвійськкомат»), 20 (Митниця – Вул. Руставі), 22 («Вул. Сумгаїтська – ВАТ ЧЛФЗ „Аврора”»), 24 («Вул. Гетьмана Сагайдачного – Автовокзал»), 25 (ВАТ ЧЛФЗ „Аврора” – Вул. Сумгаїтська), 28 (Автовокзал –Вул. Пацаєва), 29 (Вул. Руставі – Вул. Г.Дніпра), 30 (Залізничний вокзал, кільцевий), 31 («ВАТ „Хімволокно” – „Вулиця Горіхова”) та 36 (Річковий вокзал – вул. Сумгаїтська).

Із перевізниками, які категорично відмовилися впроваджувати систему безготівкової оплати проїзду, міська рада розірвала договори на перевезення пасажирів («Еліт-транс» та АТП 17127). Проте вони, всупереч закону, продовжують виходити на маршрути. Для перевірки законності роботи перевізників представники департаменту ЖКК, «Укртрансбезпеки» і Патрульної поліції проводять спільні рейди.

«Протягом місяця ми тестували роботу сервісу безготівкової оплати проїзду у автобусах і виявляли недоліки, аби їх усунути. Тим часом пасажири могли адаптуватися до роботи системи. Серед найбільш розповсюджених проблем, які ми виявляємо, – непрацюючий валідатор у салоні. Якщо пасажир натрапив на такий прилад у автобусі, він зобов’язаний все одно сплатити за проїзд готівкою кондуктору або водію. Також просимо повідомляти про такі випадки на гарячу лінію «Смарт-тікет технолоджі» або в управління транспорту Черкаської міської ради», – зазначає начальник управління транспорту Віталій Москаленко. Телефон гарячої лінії «СТТ»: 067-574-10-88; управління транспорту Черкаської міської ради: 36-01-72.

«Наразі оновлюється програмне забезпечення, триває робота із водіями щодо правильного відкриття і закриття зміни. Під час перевірок певні недоліки ми виявляємо у середньому в одному з десяти автобусів. Тому тестовий період запровадження електронного квитка у маршрутках вирішено продовжити ще на місяць – до кінця березня», – зазначає Віталій Москаленко.

Передбачається, що після закінчення тестового періоду кондуктори у салонах автобусів не працюватимуть. За готівку одноразовий квиток можна буде придбати в мережі платіжних терміналів (McLaut). Нагадаємо, що безготівкова система оплати проїзду у міських тролейбусах запрацювала із 1 липня 2022 року. Спочатку сервіс у муніципальному транспорті також функціонував у тестовому режимі.

Читайте також:

«Я хотів зробити хайп»: черкаська поліція викрила юного адміністратора телеграм-каналу 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x