додому Новини Черкаси Черкащан просять долучитися до плетіння «кікімор» для військових

Черкащан просять долучитися до плетіння «кікімор» для військових

0
кікімори сітки

Вже кілька місяців поспіль у Гуманітарному центрі Черкаської міської ради волонтери плетуть маскувальні сітки та «кікімори» для наших захисників. Зараз «павучки Кулика» просять містян про допомогу: їм потрібні робочі руки і матеріали. Повідомляють на сайті Черкаської міської ради.

кікімори сітки
facebook.com/chmr.help

Гуманітарний центр Черкаської міської ради, створений у перші дні війни з ініціативи міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, за обсягами наданої допомоги став одним з найпотужніших в Україні. Окрім внутрішньо переміщених осіб, тут організували допомогу для наших захисників. Зокрема, з початку роботи Гуманітарного центру волонтери виготовили 237 маскувальних «кікімор».

«Зараз дівчата працюють над великим замовленням: 20 «кікімор». Наступне  замовлення – ще 12 таких маскувальних костюмів, – розповідає координатор напряму Катерина Грузиненко. – Але нашим «павучкам Кулика» не вистачає рук і витратних матеріалів. Потрібні мішковина, шерстяні нитки і тканина захисного, жовтого чи коричневого кольорів. Крім того, якщо хтось має  вільні 2-3 години,  приходьте до нас, аби допомогти Збройним Силам України».

«Майстрині-волонтери спочатку плели для потреб захисників маскувальні сітки. Але, за відгуками воїнів, костюми-«кікімори» є для них ефективнішими й надійнішими, – говорить координатор Гуманітарного центру ЧМР Тетяна Діденко. – До речі, плести сітки простіше, а виготовлення «кікімор» вимагає певної майстерності, яку вже мають наші «павучки». Тому зараз спеціалізуємося на цьому напрямку. А найбільша радість для нас – це усвідомлення того, що завдяки нашій праці захисники України повертаються живими із бойових завдань».

Адреса Гуманітарного центру:
вул. Благовісна, 170.

Працюємо з 9:00 до 17:00

Номер рахунку для матеріальної підтримки:
5168 7451 0449 2555

Як повідомляла раніше vikka.ua,

Ігор Табурець розповів деталі відбитої ракетної атаки над Черкащиною (ВІДЕО) 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version