НовиниЧеркащинаЧеркащан попереджають про штрафи за зірвані квіти першоцвіту

Черкащан попереджають про штрафи за зірвані квіти першоцвіту

-

- Advertisment -

На Черкащині під загрозою зникнення перебуває близько 40 видів рідкісних ранньоквітучих рослин, чисельність яких зменшується через нерегульовану заготівлю населенням з метою торгівлі ними. Законом України "Про рослинний світ" такі дії заборонені. Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Черкаській області.

Незаконне вилучення з природного середовища рослин, занесених до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 510 гривень із конфіскацією незаконно добутого.

Забороняється також і купівля дикорослих рослин у фізичних чи юридичних осіб, які заготовили ці рослини без дозволу. Тобто, коли хтось із громадян придбав букетик підсніжників, заплативши за нього певну суму, то він став порушником закону. За такі дії передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 510 до 1700 гривень.

Для громадян, які планують здійснювати збирання та заготівлю ранньоквітучих рослин доводять до відому, що за кожну зірвану рослину відшкодовуються збитки в розмірі 9-12 гривень. Отже, букет леверди чи підсніжників із 50 рослин може обійтися у 500 гривень.

З метою збереження рідкісних ранньоквітучих рослин, Державною екологічною інспекцією у Черкаській області спільно з Національною поліцією будуть посилені заходи державного контролю щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі тих, що занесені до Червоної книги України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у мережі з’явилися вражаючі світлини весняного черкаського Дніпра.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах внаслідок ДТП до лікарні потрапив водій

Автопригода сталася на перехресті вулиць Юрія Іллєнка та Благовісна. За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляє...

На Черкащині прогнозують сильні дощі

Після двох тижнів сонячної, сухої та аномально теплої погоди, починаючи з 15 квітня на Черкащину прийшла дощова погода та...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x