НовиниЧеркащан лякає те, що вони бачать уздовж пляжів міста...

Черкащан лякає те, що вони бачать уздовж пляжів міста (фоторепортаж)

-

- Advertisment -

Смуга пляжу уздовж міста є однією з візитівок Черкас. Офіційно пляжний сезон стартує в перший день літа, але з потепленням до своїх улюблених місць відпочинку приходить все більше містян. Враження черкащан від природи та мальовничого краєвиду вмить марнується залишеними уздовж Дніпра купами сміття та занедбаною території міських пляжів. Думки містян та сьогоденні краєвиди черкаського узбережжя збирав кореспондент сайту vikka.ua.

"Ніхто тут не прибирає. Скла повно. Сміття багато. Я особисто ніколи не бачив, щоб хтось дбав про міські пляжі", – зазначив черкащанин Сергій Григорович, котрий купається у Дніпрі в будь-який сезон. 

Волонтери, комунальні служби, громадські організації – містяни губляться в розсудах, хто саме має займатися прибиранням місцевих пляжів. При цьому одноголосно заявляють про занизький рівень культури своїх співвітчизників.

"Народ потрібно виховувати. Вони відпочили раз і не розуміють, що колись їм захочеться приїхати сюди ще раз. Після них тут вже відпочивати неприємно", – скаржиться черкащанка Наталія.

В той же час її подруга Людмила обурена тим, що уздовж смуги пляжів обмаль сміттєвих баків, а на алеї, що простирається від Долини Троянд до пляжу біля ресторану "Бочка", масово вирубують тополі.  

Жива природна стихія мала б відволікати городян від будення та урбаністичних пейзажів. Натомість черкащан жахає стан зони відпочинку міста. Серед них корінний мешканець міста Іван Григорович. Чоловік каже, що за свої 83 роки, такого запущеного стану поблизу узбережжя ще не бачив.   

Фото forumua.org

Черкащанина обурює, що на галявину поблизу парку Долина Троянд хтось звозить будівельне сміття.

Черкаський мисливець за металом, що розриває ями в пошуках уламків устаткування колишнього заводу, навіть не мріє про чисті європейські пляжі в місті. "У мене одна турбота – аби мені не заборонили займатися тим, чим я займаюсь. Наша влада, як тільки довідується, що люди на чомусь заробляють, одразу перекриває кисень", – каже чоловік.

За сміттям, що найчастіше залишають за собою городяни, можна прослідити уподобання сучасників. Раніше "на пам’ять" після відпочинку містян зоставалися кучі скляних та пластикових пляшок, пакети, упаковка від їжі. Тепер мейнстрімом у відпочинку стало розпиття біля річки кави та чаю на виніс.

До речі, ця традиція прийшла до України з Америки та Європи, де у містах дуже насичений ритм життя. Люди не встигають попити каву вдома, тож купують тонізуючи напої по дорозі у справах. Зручні звички дійшли і до черкащан. При цьому залишки кави-брейк багато хто з них так і полишає на піску чи траві. Нажаль, модні тенденції європейців мешканці Черкас переймають краще, ніж рівень культури та взаємоповаги. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаси щороку потерпають від навал сміття.

Галина Кобзар

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський театр по-новому представив глядачеві “Макбет” (ВІДЕО) 

Приміряють образи, повторюють текст та перевіряють декорації. У Черкаському драматичному театрі актори готуються до чергової вистави "Макбет" Шекспіра. Ця постанова...

У Черкасах просять відремонтувати провулок, де колись був посад перед замком

У Черкасах просять засипати ями в одному із найстаріших провулків міста. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Черкаської міської ради. «Прохання...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x