додому Новини Освіта Як із 6 грудня працюватимуть навчальні заклади на Черкащині

Як із 6 грудня працюватимуть навчальні заклади на Черкащині

0
карантин

Особливості роботи закладів освіти під час пандемії визначені Постановою Кабміну №1236, де прописані карантинні правила кожного рівня епіднебезпеки та умови роботи освітніх закладів на «зеленому», «жовтому» та «червоному» рівнях.

Відповідно до наказу МОЗ, із 8 листопада працівники закладів освіти підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Тих, хто не має щеплення, відстороняють від роботи.

Нагадаємо, із 6 грудня на Черкащині почали діяти оновлені правила карантину. Для навчальних закладів в умовах «жовтої» зони:

– дозволяється працювати тим освітянам, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19;

– для повноцінної очної роботи закладу потрібно 100% вакцинованих принаймні однією дозою співробітників;

– можуть працювати без щеплення ті працівники, які мають протипоказання до вакцинації, що підтверджено медичним висновком;

– ті, хто має підтверджені протипокази до вакцинації, не підлягають відстороненню від роботи.

При «червоному» рівні обмеження інші:

– дозволяється працювати тим освітянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19;

– у кожному закладі освіти мають бути 100% вакцинованих співробітників двома дозами;

– якщо працівник отримав одну дозу вакцини, то не може бути відстороненим від роботи, але це також і не дозволяє йому проводити навчання в очному форматі;

працівники, які мають протипоказання до вакцинації, не підлягають відстороненню. Для підтвердження вони повинні надати медичний висновок про наявність протипоказів.

Отож заклади освіти, які перебувають у регіоні з червоним рівнем епіднебезпеки, можуть працювати лише у випадку 100% вакцинації всіх співробітників двома дозами. У випадку, якщо співробітник має лише одну дозу, то відстороненню від роботи він не підлягає. Допоки всі співробітники не пройдуть повністю курс щеплення, заклад освіти не може працювати в очному форматі.

Організація роботи закладів освіти у час пандемії регулюється також Постановою Головного державного санітарного лікаря №10. Там можна знайти рекомендації щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version