НовиниОсвітаЗагублений рюкзак та імпічмент старості: черкаські студенти розповіли свої...

Загублений рюкзак та імпічмент старості: черкаські студенти розповіли свої цікаві історії

-

- Advertisment -

Традиційно День студента в Україні святкують двічі – 17 листопада та 25 січня. Зазвичай – вечірками й гуляннями. Студентам у ці дні бажають легкого навчання й успішно скласти сесію.

Журналісти сайту vikka.ua опитали черкаську молодь і дізналися, які цікаві й курйозні випадки пам’ятають вони зі студентських часів.

студенти

Олег Просяник, колишній студент Черкаського державного технологічного університету:

– Я закінчив університет ще 10 років тому, але мені добре запам’яталась одна історія. Це був 2010 рік. Тоді програмісти чомусь не думали про захист даних і передавали їх, ніяк не шифруючи. Тобто в одній локальній мережі з іншими комп’ютерами можна було без проблем дізнатись усі дані. Таким методом я отримав доступ до багатьох комп’ютерів університету. У тому числі й до викладацьких. Завдяки цьому в мене був доступ до всіх лабораторних робіт із предмету одного з викладачів. До речі, логіном було прізвище викладача, паролем – прізвище й рік народження. Найприємніше врешті було те, що іспити у цього викладача складати найважче, але в мене з цим проблем уже не було.

Анна Харченко, студентка Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького:

– Пригадую, як на першому курсі був День народження університету. За традицією, цього дня першокурсники кожного з інститутів виконують танцювальний номер на центральній площі перед ЧНУ. Тоді я дуже хвилювалась і перед виступом десь залишила свій рюкзак. У ньому були документи, гаманець, кофта одногрупниці і ще купа різних речей. Згадала я за нього десь через годину. Марно обшукавши з подругою всі можливі місця, я засмучена повернулася додому. Рюкзак так і не знайшла. Ще довго мені було болісно згадувати цю історію, але вже зараз думаю про неї зі сміхом на обличчі.

Артем Ткаченко, студент Черкаського державного технологічного університету:

– На третьому курсі у нас був екзамен з вищої математики. Потрібно було вирішити письмово задачі і вивчити теоретичні питання. Останніх було 50, і всі важко було запам’ятати. Та я придумав план успішної здачі важкого іспиту. Купив дешеві навушники, пофарбував їх у колір шкіри, на телефон надиктував питання й підписав кожне за номером. Коли тягнув білет, нам відводили певний час на підготовку. Я знайшов у телефоні потрібне питання, слухав і записував на чернетку, з якою можна було складати викладачеві екзамен. Так я успішно склав іспит на «5».

Максим Шидловський, студент Черкаського державного бізнес-коледжу:

– Трапилася якось історія про те, як ми влаштували імпічмент старості. На другому курсі в нашій групі на деякий час змінили старосту – уже не пам’ятаю, з якої причини. Вона нічого не робила, тому її попередниця взяла все у свої руки і, користуючись тим, що її всі знали, – повернула собі правління. Такий собі путч вийшов.

Анастасія Буз, студентка Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького:

– Якось студенти з потоку хотіли привітати викладачку з Днем народження, але в них було «вікно» перед парами. Цей час і використали, аби випити пива за її здоров’я. На заняття прийшли «такі, як треба». Поки чекали викладачку в кабінеті, один зі студентів встиг звалити парту й обірвати зі стіни дошку. У результаті привітав іменинницю тільки один, найбільш тверезий, студент.

Злата Дмитренко, студентка Київського національного університету ім. Т.Шевченка (родом із Черкас):

– Одного вечора в гуртожитку в мене підвищилась температура й час від часу вимірювала її знову. Якось випадковово, збиваючи показник, металевою частиною зачепила градусник об стілець і розбила. Термометр – ртутний, ми з сусідками добряче налякалися. Добре, що я відразу зателефонувала батькам. Ті скомандували викликати ДСНС. Рятувальники приїхали й усе прибрали, дізналися про подробиці й сказали ще двічі помити підлогу з певним інтервалом. Так і вийшло, що о 2-й годині ночі я терла долівку в кімнаті хлоркою.

Авторка – Діана Просяник

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x