НовиниЧеркащинаЗагублена посилка й «неактуальні» Черкаси: як благодійний дитячий фонд...

Загублена посилка й «неактуальні» Черкаси: як благодійний дитячий фонд «перекваліфікувався» під час війни

-

- Advertisment -

Під час війни в Черкасах діє чимало різних організацій, які допомагають людям. Одна з таких — благодійний дитячий фонд “Подаруй дитині світ” — із початком повномасштабного вторгнення росії “перекваліфікувалася”. Про зміну діяльності у студії програми “Актуальна розмова” розповіла керівниця організації Світлана Федорова.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

До війни благодійний дитячий фонд допомагав дітям і дорослим із важкими хворобами й невиліковними захворюваннями, людям, які потребують паліативної допомоги. До всього, розвивали паліативну допомогу в Черкасах. Нинішні часи, каже пані Світлана, вимагали зміни діяльності, тож перейшли в інший формат.

— Зараз багато часу ми приділяємо тому, щоб допомогти людям з гуманітарних питань. Обрали категорію людей, які перебувають поза зоною уваги інших. Це не тільки військові й біженці, але й звичайні літні люди й важкохворі — ті, кому і в мирний час приділяли мало у ваги, а зараз — тим паче, — розповідає Світлана Федорова.

За словами керівниці благодійного фонду, діяльність змінили кардинально, адже досі ще не доводилося шукати потрібні вантажі й думати, як їх доправити в конкретне місце. Зате, зізнається, так здобули цінний організаційний і логістичний досвід. Ще більш цінні, за її словами, позитивні історії — їх за час волонтерства назбиралося чимало. Такі моменти дарують віру в людей і близьку перемогу.

Сьогодні благодійний дитячий фонд “Подаруй дитині світ” допомагає людям із різних областей. Зараз, зокрема системно доправляють гуманітарні вантажі групі людей із харківської Салтівки. Там під їхньою опікою — близько 250 людей, із них 50 — паліативно хворі. Їм із Черкас благодійники постійно передають ліки, харчові продукти, засоби гігієни.

— Велика кількість людей допомагає нам зібрати ці передачі. Відгукуються різні люди – знайомі й незнайомці. Підтримує, звісно, і бізнес, але основні наші партнери — інші громадські організації, міжнародні організації й благодійні фонди, а також звичайні люди, які перебувають за кордоном, — говорить керівниця БДФ.

За її словами, зараз спостерігається певна втома серед тих, хто надає підтримку. Усі ті організації, які забезпечували гуманітарну допомогу із західних регіонів, уже зараз говорять, що Черкаси неактуальні: мовляв, тут “тихо”, тож і гуманітарних вантажів надходить менше. Хоча благодійний фонд збирає потреби не тільки для нашого міста, а й для людей, які лишилися в зруйнованих будинках і потребують чималої допомоги.

Різні настрої і серед тих, хто отримує цю допомогу від волонтерів. Як розповідає Світлана Федорова, від спілкування з людьми отримують і щиру вдячність, і суто споживацьке ставлення. Але однак, каже, позитиву у такій діяльності більше.

Одна з щемких історій — про посилку, що згубилася дорогою до Харкова. Її на конкретну адресу передала для бабусі рідня – мали доправити разом із гуманітарною допомогою. У потрібний момент передачі не знайшли, вирішили натомість передати бабусі продукти із загального вантажу. Поки з’ясовували це питання, зателефонувала сама адресатка й повідомила, що посилка вже прибула – хлопчина у військовій формі доправив бабусі ту передачу за адресою. Прямо з фронту. Таких історій багато і вони дають надію.

— Все ж дуже хочеться повернутися до тих часів, коли ми писали книжки для дітей, займалися терапіями й психологічними підтримками, навчали медперсонал основам паліативної допомоги тощо. Авжеж, і зараз ця діяльність теж є, але все ж має інший формат і дещо відійшла на другий план, — говорить керівниця фонду.

Зараз БДФ “Подаруй дитині світ” започаткував проєкт “Подбай про тих, хто не може подбати про себе” за підтримки міжнародного фонду “Відродження”. Будуть допомагати ліками, продуктами, гігієною важкохворим, невиліковно хворим, які потребують паліативної допомоги, перебувають у геріатричних центрах. Йдеться як про черкащан, так і про внутрішньо переміщених осіб.

Черкащани можуть долучитися до доброї справи й допомогти формувати вантажі для харків’ян. Потребують усього — і продуктів харчування, і елементарних наборів ліків, і засобів гігієни. Велика потреба — у памперсах і пелюшках для лежачих хворих. Усі звіти  БДФ “Подаруй дитині світ” публікує на своїй сторінці у фейсбуці.

YouTube player
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x