НовиниЧеркащинаВикладачі столичного університету переймають досвід у черкаських енергетиків 

Викладачі столичного університету переймають досвід у черкаських енергетиків 

-

- Advertisment -

Викладачі Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України пройшли наукове стажування у ПАТ «Черкасиобленерго». В рамках навчання науковці мали змогу відвідати потужні енергооб’єкти ПАТ «Черкасиобленерго» та Черкаської області, ознайомитись з сучасним енергообладнанням, його експлуатацією та почерпнути новий досвід.

Зокрема під час одного із занять викладачі-стажери відвідали дві сучасні трансформаторні підстанції та найпотужнішу у регіоні сонячну електростанцію. Працівники цих об’єктів ознайомили гостей з потужностями енергетики, обговорили проблеми та актуальні питання щодо їх якісної роботи.

За словами директора навчального центру ПАТ «Черкасиобленерго» Дмитра Галата програма стажування є досить насиченою.

– Вона передбачає ознайомлення із об’єктами енергетики, сучасними системами експлуатації розподільних мереж. Ця співпраця є досить важливою як для нашого підприємства, так і для закладу вищої освіти, оскільки обидва учасники співпраці отримують обмін корисним досвідом. Викладачі мають нагоду ознайомитися з проблемами експлуатації нашого енергетичного обладнання і дати свої наукові рекомендації щодо поліпшення експлуатації, запровадження сучасних технічних рішень, які в свою чергу допоможуть забезпечити надійне електропостачання споживачів,- зауважив Дмитро Галат.

Розповів про роботу однієї з підстанцій Товариства заступник начальника з експлуатації служби електропідстанцій ПАТ «Черкасиобленерго» Віктор Павленко.

– Безперечно, ефективність навчання завдяки такій співпраці зростає. Так, сьогодні ми на практиці показали гостям те, з чим вони ознайомлені в теорії. В свою чергу ми отримали деякі теоретичні нові знання, які нам допоможуть працювати більш ефективно. Сподіваємося, що ті знання, якими ми поділились, дозволять студентам краще зрозуміти теоретичну інформацію,- поділився враженнями від зустрічі Віктор Павленко.

З одною з кращих підстанцій, яка обслуговується на території Черкащини, ознайомив гостей заступник начальника служби електропідстанцій ПАТ «Черкасиобленерго» з ремонту Олег Короляк.

– Ми знаходимося на підстанції, яка розташована недалеко від міста Чигирин. Завдяки тому, як тут встановлено нові сучасні вимикачі, трансформатори струму та напруги, відремонтовано та переоснащено релейний зал, виконано ландшафтний дизайн території, створено належні побутові умови для персоналу, я можу сказати, що це одна з кращих підстанцій, розташованих на території області. Тож для нового досвіду в енергетиці дуже важливо ознайомитись з принципами роботи обладнання та експлуатації підстанції,- наголосив Олег Короляк.

Джерела відновлювальної енергетики – також важлива тема сьогодення, тож аби доповнити теоретичні знання практичним досвідом, гості відвідали сонячну електростанцію.

– Загальна потужність цієї сонячної електростанції складає 55 МВт, з них 40 МВт передається в мережу. Ми розповіли науковцям про роботу підстанції, технічні характеристики обладнання. Нові технології, які ми втілюємо, дуже важливі для держави, особливо під час повномасштабного вторгнення, бо ми маємо так звану незалежну генерацію, яка може давати електроенергію з відновлювальних джерел,– прокоментував в ході зустрічі з викладачами керівник сонячної електростанції «Грінтеко СЕС» Андрій Ладижев.

Про те, які практичні навички отримали, що зацікавило та як в подальшому нові знання використовуватимуться під час викладання, поділились науковці Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження.

– Дуже цікаве сьогодні відбулося заняття, тому що наше майбутнє і майбутнє України – якраз за відновлювальними джерелами електроенергії. Ми ознайомились із сучасними технологіями і для себе сформували цілий ряд питань, яким в подальшому будемо навчати студентів,- прокоментував в. о. завідувача кафедри електропостачання Національного університету біоресурсів і природокористування України Олександр Гай.

– Такі заходи надзвичайно важливі як для викладачів, так і для студентів – такого класу об’єктів, як трансформаторні підстанції, сонячні електростанції можливості відвідати у звичайному житті практично не існує, тому для нас такий досвід є унікальним, – відзначив доцент кафедри електропостачання Національного університету біоресурсів і природокористування України Андрій Петренко.

– Дякуючи ініціативі голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олегу Самчуку ми сьогодні мали змогу побачити потужні сучасні енергооб’єкти, ознайомитись з принципами їх роботи. Це є дуже важливою складовою навчального процесу не лише для студентів, а й для викладачів,бо це також підвищення нашого рівня кваліфікації,- наголосила старший викладач кафедри електропостачання Національного університету біоресурсів і природокористування України Лілія Мартинюк.

Про співпрацю із зазначеним закладом вищої освіти та про важливість такого обміну досвідом розповіла директор з управління персоналом ПАТ «Черкасиобленерго» Надія Братаніч.

– Станом на сьогодні ПАТ «Черкасиобленерго» приділяє значну увагу навчанню наших працівників. Товариство не лише готує своїх працівників до більш якісного виконання посадових обов’язків, а й співпрацює та тримає тісний зв’язок з викладачами навчальних закладів. Стажування є одною із основних форм підвищення кваліфікації викладачів. Основною метою такого стажування є зв’язок науки і підприємства. Тобто мається на увазі тісний взаємозв’язок самого процесу викладання в навчальних закладах і процесу, який відбувається безпосередньо на підприємствах. Для того, щоб якісно відбувалась робота на підприємствах, важливо, щоб викладачі бачили, як їх теоретичні знання втілюються на практиці,- пояснила Надія Братаніч.- Наразі більше 110 працівників нашого підприємства є випускниками ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України. І нині деякі з наших працівників ділились своїми практичними знаннями, які вони отримали в процесі роботи на підприємстві, із своїми викладачами.

Також від імені ПАТ «Черкасиобленерго» Надія Братаніч подякувала керівникові ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктору Каплуну за те, що він сприяє співпраці та розвитку підприємства, організації такої спільної корисної справи.

У ПАТ «Черкасиобленерго» наголошують, що і надалі співпрацюватимуть із навчальними закладами і, звичайно, користуватимуться фаховими порадами науковців, які допоможуть Товариству ставати кращим у енергетичній галузі.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x