НовиниОсвітаВ Україні скасували вступні випробування й ДПА-2022

В Україні скасували вступні випробування й ДПА-2022

-

- Advertisment -

В Україні скасували складання Державної підсумкової атестації, Зовнішнього незалежного оцінювання, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування у 2022 році.

Відповідний закон ухвалила Верховна Рада. За внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері освіти (Закон №7132) проголосували 348 народних депутатів.

Закон пропонує звільнити від проходження ДПА учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році.

Крім того, вступ до закладів фахової передвищої та вищої освіти здійснюватиметься без використання результатів ЗНО, ЄВІ та Єдиного фахового вступного випробування.

На думку законотворців, усе це дозволить “зберегти студентський контингент, національний інтелектуальний потенціал і стимулювати молодь навчатися в Україні, навіть у воєнний час, а також знизить соціальну напругу в суспільстві в частині підготовки та складання незалежних освітніх оцінювань та організації вступної кампанії у 2022 році”.

Зараз МОН розробляє Алгоритм для навчальних закладів щодо завершення навчального року в умовах воєнного стану та видавання свідоцтва про базову та повну загальну середню освіту випускникам 9 і 11 класів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x