НовиниБезпекаУ Черкасах розробили дрони-шахеди (ФОТО, ВІДЕО)

У Черкасах розробили дрони-шахеди (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Дрони-шахеди та дрони-розвідники, розроблені черкаськими волонтерами, незабаром виготовлятимуть серійно. На реалізацію проекту пішло 10 місяців. Розробники прагнули щоб безпілотними могли обходити війська радіоелектронної боротьби загарбників. Інформує власкор ВІККА.

 

Місяці напруженої праці над розробкою «пташок» позаду. «Шахеда» готують до першого експериментального польоту.

Юрій своє життя присвятив небу. Він пілотував літаки та мотодельтоплани. Війна додала до цього переліку дрони

ЮРІЙ ЗОРЕНКО, пілот:

“Керувати ним неважко.  Якщо потрібно поставити відеокамаери на нього, це все можливо, як і літати в очках або по монітору”

Розробкою дронів займалася група інженерів. Найважче далося крило. Над ним працювали тривалий час. Але бажаного результату досягли

АНДРІЙ ЛИХАЧОВ , КЕРІВНИК БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ  «ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ФРОНТ»:

“Він буде виконувать функцію «шахеда» і розвідника.  Якщо ми їх більше зробимо, бистріше закінчиться війна. В нього корисне навантаження 2, 5 кілограма. Дальність польоту 50-60 кілометрів. Так можна завдавати значної шкоди противнику”.

Собівартість черкаського шахеда – 1200 доларів. Гроші збирали усім світом. Не обійшлося і без власних заощаджень. Корпус виготовлений з фанери і пінопласту, електроніку замовляли за кордоном. За 1700 доларів розробили іще і дрон- розвідник. Він за можливостями  не поступається популярному на фронті  «Мавіку 3, але вдвічі дешевший та невидимий для РЕБів

ОЛЕГ ПОХИЛ, КЕРІВНИК ПРОЕКТУ:

Є такі речі як РЕБ, які на фронті глушать наші безпілотники і сюди будуть додаватися, вже є ці плати, вони додаються сюди, які будуть обходити цю систему. Також буде задача польоту по GPS-координатам, де буде виключено керування пілотом”

Розробники прагнуть складати за день 5 безпілотників. Поки що на виготовлення одного дрона йде три дні. А щоб ефективніше нищити ворога, хочуть запустити серійне виробництво дронів, розроблених черкаськими волонтерами.

5 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр
Олександр
1 рік тому
Рейтинг статті :
     

В шкільні роки на авіамодельному кружку таке ж робили, і щось тут зовсім нічого нового не побачив. Але, щось вуха загинаються від таких цифер, надіюсь то начиння скільки коштує.
І знову, все роблять волонтери… Дякую дядькам за те що не забули таку цікаву справу і впроваджують її в нове русло наших реалій.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x