НовиниЧеркащинаРакети “Калібр” безпорадні проти нашої свободи, — президент України

Ракети “Калібр” безпорадні проти нашої свободи, — президент України

-

- Advertisment -

Близько 4-ї години ранку 25 лютого російські сили провдожили завдавати ракетних ударів по території України. Про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

— Вони кажуть, що цивільні об’єкти — для них не мішень. Насправді це брехня, вони не розрізняють, у яких районах діяти. Під російським ударом однаково як військові, так і цивільні. Мета цієї атаки — тиск на всіх українців, не просто на владу, — зауважив президент.

За словами Зеленського, сьогодні ще більше, ніж учора, наші захисники не дали ворогу реалізувати оперативний замисел вторгнення у перший день. Українці демонструють справжній героїзм. У більшості напрямків ворога зупинили, бої тривають. Тому атака продовжується із розрахунку на те, що сили українців будуть вичерпані.

— Але ми не втомлені. Сили протиповітряної оборони України захищають наше небо, наскільки це можливо. Авіація ворога підло діє над житловими кварталами, зоврема у столиці. Жахливі вибухи у вранішньому небі над Києвом, бомбардування, влучення у житловий будинок, пожежа — усе це нагадує перший такий же напад 1941 року, — зазначив Зеленський.

Він також повідомив, що цим ранком ми захищаємо нашу державу наодинці, як і вчора. Найпотужніші сили світу спостерігають здалеку.

— Чи переконали Росію санкції? Ми чуємо у своєму небі й басимо, що цього недостатньо. Чужі війська все ще намагаються активізуватися на нашій території. Тільки солідарність і рішучість українців здатна зберегти нашу свободу й захистити державу. Армія, прикордонники, Нацгвардія, поліція, розвідка, сили тероборони — усі виконують свої завдання по максимуму, — сказав голова держави.

Дуже важливо, за словами президента, щоб усі наші громадяни продемонстрували також максимальну витримку і взаємопідтримку.

— Піклуйтеся про своїх рідних і близбких і не забувайте про тих, хто самотній, старшого віку. Допомагайте з продуктами, допомагайте знайти укриття, коли діє повітряна тривога, допомагайте з доступом до перевіреної офіційної інформації тощо. Зупиняйте ворона всюди, де побачите. Доля України залежить тільки від нас. Ніхто, крім українців, не керуватиме нашим життям. Ми на своїй землі, за нами правда. Знищити наш характер не вийде. Ракети “Калібр” безпорадні проти нашої свободи, , — звернувся Володимир Зеленський.

За словами президента України, Росії все одно доведеться рано чи пізно говорити про те, як закінчити бойові дії й зупинити це вторгнення. Чим швидше почнеться розмова, тим меншими будуть втрати самої Росії.

Насамкінець президент звернувся до громадян Росії:

“Уважаемые граждане Российской Федерации, сегодня ночью начали бомбить жилые кварталы города-героя Киев. Это все напоминает 1941 год. Всем гражданам РФ, которые выходят на протесты, хотим сказать: мы вас видим. Это значит, что вы нас услышали и начинаете нам верить. Боритесь за нас и против войны”.

Повне відеозвернення президента:

Нагадаємо, президент підписав Указ про загальну мобілізацію населення в Україні.

ВАЖЛИВО:

Де шукати укриття в Черкасах? (АДРЕСИ)

Укриття на Черкащині: як знайти сховище у своєму районі? (АДРЕСИ)

Як діяти, коли пролунали звуки сирен? – пояснення ДСНС

Звідки дізнаватися новини: перелік офіційних джерел інформації

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x