додому Новини Черкащина Погода на Черкащині 23 травня: подекуди дощитиме

Погода на Черкащині 23 травня: подекуди дощитиме

2

У понеділок, 23 травня, на території Черкащини прогнозують хмарну погоду, подекуди з дощами. Про це інформує “Синоптик”.

Протягом усього дня у Черкасах триматиметься хмарна погода. Уночі буде дрібний дощ. Вранці, вдень та ввечері — без опадів. Температура повітря – від +10 до +18°.

Із ранку до самого вечора у Золотоноші небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура повітря — від +9 до +18°.

Протягом усього дня у Звенигородці буде триматися хмарна погода. Вранці, можливо, пройде сильний дощ, який ближче до середини дня повинен закінчитися. Більше опадів не очікується. Температура повітря — від +9 до +17°.

В Умані протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці йтиме дощ, який до середини дня повинен послабшати і через деякий час закінчитися. Температура повітря — від +9 до +16°.

Народний прогноз погоди:

День апостола Симона Зилота. У народі цей день називався Семик. Чому така назва, невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати у цей день на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових культур.

Читайте також: Воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні продовжили ще на три місяці.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version