НовиниЧеркащинаПідрядник завдав мільйонних збитків бюджету під час ремонту автодоріг...

Підрядник завдав мільйонних збитків бюджету під час ремонту автодоріг на Черкащині (Фото)

-

- Advertisment -
Facebook / Катерина Дрога

СБУ викрила нанесення мільйонних збитків обласному бюджету Черкаської області під час капітального ремонту автодоріг.

За попередньою версією слідства, у 2019 році держпідприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» оголосило тендер на проведення ремонтних робіт із заміни дорожнього покриття. Ремонту потребувала ділянка дороги протяжністю 8 кілометрів на території Звенигородського району. Переможцем конкурсу на загальну суму 15 мільйонів гривень стала комерційна структура із Київщини, повідомляє речниця Управління СБУ в Черкаській області Катерина Дрога.

Оперативники спецслужби встановили, що під час робіт підрядник не виконав умов договору та здійснив часткову заміну асфальту лише на ділянці дороги, трохи більше ніж 6 кілометрів. Через недотримання технічних стандартів та використання неякісних матеріалів, вже через 4 місяці це призвело до руйнації дороги.

До актів комерсанти також внесли завідомо неправдиву інформацію про обсяги виконаних робіт, якість використаних матеріалів та завищили їхню вартість. «Зекономлені» кошти підрядник привласнив.

За висновками будівельно-технічної експертизи, внаслідок зловживань, комерсанти обласному бюджету завдали збитки на майже 1,1 мільйона гривень.

У межах кримінального провадження керівнику підрядної організації повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Викриття оборудки здійснювалося під процесуальним керівництвом Звенигородської місцевої прокуратури.

Як повідомляв сайт vikka.ua, СБУ підозрює посадовця Черкаської міської ради у заподіянні державі збитків на майже 1 мільйон гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У центрі Черкас водій маршрутки зухвало порушив ПДР (ВІДЕО)

Патрульні притягнули до відповідальності водія громадського транспорту за порушення ПДР. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Нещодавно в...

“Можливі підтоплення у верхів’ї Кременчуцького водосховища” – Ігор Табурець

Найближчі кілька днів, унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ і рясних дощів, можливі підтоплення заплав і понижених прирічкових...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x