додому Новини Черкащина На вихідні погода в Черкаській області буде мінлива

На вихідні погода в Черкаській області буде мінлива

0
погода проліски весна
nppg.gov.ua

Нетипове для березня тепло змінилося на прохолодну і дощову погоду. Як буде розгортатися синоптична ситуація в області, пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

На відміну від сонячного та сухого початку березня 2024, на поточному тижні погода змінилася: збільшилася хмарність, яка обмежила приплив сонячного тепла, температура дещо знизилася. Погодну ідилію погіршили й опади. Найбільше опадів випало у Жашкові, Умані, Звенигородці та Чигирині 20-30 мм – майже місячна норма, на решті території області всього 5-8 мм-14-21% місячної норми.

У п’ятницю, 15 березня, погоду Черкащини формуватиме масштабна улоговина циклону з півдня. Часом дощ, більш інтенсивний у південній частині Черкащини. Впродовж доби температура 0-5° тепла.

У вихідні буде тепло, температурний фон квітневий: вночі 0-5° тепла, вдень 7-12° тепла. Південні вітри та часом невеликі дощі.

За прогностичними розрахунками, наступний тиждень пройде з переважанням хмарної погоди та майже щоденними опадами різної інтенсивності у вигляді дощу, іноді з мокрим снігом. Температура вночі 0-5° тепла, вдень 5-10° тепла.

Читайте також:

Синоптики попереджають про небезпеку підтоплень на Черкащині

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version