додому Новини Черкащина На Тальнівщині чоловік створив із цементу триметрового карася

На Тальнівщині чоловік створив із цементу триметрового карася

0

У Мошурові на Тальнівщині встановили величезну скульптуру карася з цементу. Творіння розмістили в центрі села біля ставка, що зветься Громадським, пише видання “Вісті Черкащини”.

Автор роботи – тутешній житель Олександр Гриценко. Над окрасою для села він трудився два тижні. 550-кілограмового карася довжиною понад 3 метри чоловік змайстрував з арматури та цементу. Необхідними матеріалами допомогли односельці, а от працював над створенням рибки сам. Каже, відповідної майстерні для цього немає. Проте у нього є величезне бажання – бути корисним, залишити після себе вагому згадку, створювати красу власними руками та радувати цим оточуючих.

Ідея змайструвати таку скульптуру, як розповідає Олександр Андрійович, виникла під час його відвідин Берліна. Саме там він побачив подібного карася, але свій витвір все ж не зробив ідентичним, а вдосконалив по-своєму. Луску, наприклад, виліплював сам, бо там була вона намальованою.

– Цей мошурівський карась буде символом рибацтва. Робив я його не для себе, а для села. У теперішній тяжкий час, час війни, найбільше мені хочеться, щоб додому повернулися всі хлопці, які захищають нас та із задоволенням могли ходити на риболовлю, – розповідає Гриценко.

Місцеві кажуть, що саме такого розміру рибу мріють ловити всі рибалки. Тепер, як жартує скульптор, бажання кожного буде здійснюватися, якщо перед риболовлею підійти до рибки, обійняти її та поцілувати.

Читайте також: Як перевіряють фрукти і ягоди на ринках Черкащини?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version