додому Новини Черкащина На Черкащині з грипом або ГРВІ госпіталізовано майже 300 осіб за тиждень

На Черкащині з грипом або ГРВІ госпіталізовано майже 300 осіб за тиждень

0

За минулий тиждень на Черкащині офіційно занедужали на грип або ГРВІ понад 4,5 тисячі осіб. Відзначається зростання захворюваності. Про це повідомляють у ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Із 6 по 12 лютого в Черкаській області на грип та ГРВІ захворіли 4 776 осіб. Порівняно з попереднім тижнем відзначається зростання захворюваності на 2,9%.

З-поміж захворілих – 2 646 дітей віком до 17 років (55,4 %).

Показник загальної захворюваності на 100 тис. населення склав 412,75, що на 10,2% нижче від епідемічного порогу по області.

Найвищі показники захворюваності у Мліївській, Тальнівській, Маньківській, Матусівській, Христинівській, Золотоніській (дуже високий рівень інтенсивності), Чорнобаївській, Степанецькій, Звенигородській, Водяницькій, Жашківській, Ватутінській, Лип’янській (високий рівень інтенсивності) громадах.

Шпиталізовано 292 особи (6,1% від кількості захворілих). Найбільше ушпиталених серед осіб віком 30-64 роки (32,2%).

Вірусологічною лабораторією ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» обстежено 4 особи на респіраторну групу інфекцій, з них у 1 випадку виділено вірус грипу типу А.

Дивіться також: Черкащани почали частіше хворіти на грип та коронавірус (ВІДЕО)

Черкащани все частіше хворіють на грип та ковід

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version