НовиниОсвітаНа Черкащині вшанували Героїв Холодного Яру (ФОТО, ВІДЕО)

На Черкащині вшанували Героїв Холодного Яру (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У 27 -ме на Черкащині вшанували Героїв Холодного Яру. Згадували представників різних епох. Адже як сто років тому так і зараз, українцям доводиться боротися з одним і тим же ворогом- росіянами. Пам*ять сучасних героїв Олега Куцини, Дмитра Коцюбайла, Андрія Жованика, Тараса Бобанича  увіковічнили у Меморіалі козакам – добровольцям.

Дружина Наталія тримає в руках останню світлину свого чоловіка – Тараса Бобанича. Війна з росіянами розпочалася для Тараса у 2014 – му. Пішов воювати добровольцем. Наступного дня після повномасштабного вторгнення, також добровільно став до лав захисників. Загинув у 33 роки. Пораненння виявилося несумісним із життям

НАТАЛЯ БОБАНИЧ , ДРУЖИНА ЗАГИБЛОГО ЗАХИСНИКА

Він звільняв Чернігівщину і Київщину. Після того мав приїхати додоому, але війна покликала далі і він загинув на Харківщині. Він прикривав відхід побратимів.

Чоловік Наталі, Андрій Бобанич тепер серед героїв нинішньої війни. До відкритого у Холодному Яру Меморіалі козакам – добровольцям увійшли окрім нього Олег Куцина- «Кум», Герой України Дмитро Коцюбайло- «Да Вінчі», Андрій Жованик- «Татарин».

Біля Меморіала – людно. Сюди прийшли рідні і друзі полеглих. Дана Виноградова особисто знала усіх чотирьох полеглих , пам*ять про яких увіковічнили у Меморіалі. Вона щойно з фронту. Каже, що на Сватівському напрямку тривають запеклі бої. Бійці 67-ї окремої механізованої бригади нищать ворогів, продовжуючи справу загиблих побратимів.

ДАНА ВИНОГРАДОВА, ЗАСТУПНИК КОМАНДИРА 67-Ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ

Власне, Хамер, Живаник, Коцюбайло всі втрьох це наша бригада. Наші троє побратимів, це леви, герої. Скажімо так, напевне великою радістю для кацапів було вбити їх, тому що щкоди вони кацапстану принесли один до тисячі.

Бійці 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр» приїхали з оркестром вшанувати полеглих поьратимів і набратися сил. Бійці бригади найдовше боронили Бахмут, який дістався противнику ціною величезних втрат.

ПАВЛО ПАЛІСА командир 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр»

Зараз не тільки для бійців бригади, а й загалом для суспільства це символ незламності, символ стійкості і тому він важливий зараз, саме в тих умовах, в яких ми воюємо. Дух Героїв Холодного Яру допомагає, надихає бійців для їхньої важкої, надлюдської роботи.

Доба Української народної республіки, гайдамаччини, нинішньої війни. Щоб відновити  духовний зв*язок між поколіннями українців, віднині тут вшановують героїв усіх епох.

СИНХРОН, РОМАН КОВАЛЬ, ПРЕЗИДЕНТ ІСТОРИЧНОГО КЛУБУ «ХОЛОДНИЙ ЯР»  

Ми нащадки Чорних запорожців, холодноярців, нащадки Максима Залізняка, Богдана Хмельницького. І коли вояк узнає, які в нього були попередники, його серце наповнюється силою, вдячністю і бажанням не посоромити своїх прадідів.

Священники УПЦ освячують нашим захисникам зброю. Кажуть, тоді у ворога не буде жодного шансу. Гайдамаками перевірено.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x