додому Новини Черкащина На Черкащині громаді мають повернути майно на 117 млн грн

На Черкащині громаді мають повернути майно на 117 млн грн

0

Завдяки втручанню прокуратури суд зобов’язав підприємицю повернути у власність Чигиринської громади два ставки, гідроспоруди і території сінокосу загальною площею 95 га. В прокуратурі ці обєкти оцінили в майже 117 млн. грн. Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Мова йде про ставки в селі Чернече, що нині входить у Чигиринську громаду.

1 лютого 2010 року між Чигиринською районною державною адміністрацією і фізичною особою – підприємцем Демиденко Оленою Олександрівною укладено 2 договори оренди землі. Їй передали ставки, гідроспоруди, територію синокосів.

Прокуратура в суді довела, що орендар не виконав своїх зобовязань. Зокрема, після того, як спустив із ставків воду, не повернув її, не зариблював. У той же час перевірками було встановлено, що ставки заросли очеретом та чагарником.

Відповідно до договору оренди підприємиця мала ремонтувати гідроспоруди. Проте, як виявила перевірка, вони перебували в аварійному стані.

На підставі цього суд першої інстанції розірвав договори оренди. ФОП Демиденко не погодилася і звернулася в апеляцію. Апеляційна інстанція так само стала на захист держави. Наразі відповідач зобов’язаний повернути земельну ділянку водного фонду площею 95 га у власність територіальної громади.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version