додому Новини Безпека Можна слухати в укриттях: українці створили канал із аудіоказками для дітей

Можна слухати в укриттях: українці створили канал із аудіоказками для дітей

0

В Україні створили телеграм-канал, куди завантажують невеликі аудіофайли з казками для дітей. Їх можна слухати у підвалах та укритях під час воєнної небезпеки.

Канал «Павлуша і Ява» створили для сімей із дітьми, які зараз перебувають у сховищах. Його постійно поповнюють аудіофайлами з казками українською мовою, що начитали переважно актори та студенти Київського національного університету імені Карпенка-Карого.

За словами творців каналу, у телеграмі буде зручно провантажити аудіодоріжку, розмір файлу не надто великий. слухати можна з заблокованим екраном, тож батарея не “вмиратиме”.

– У бомбосховищах інтернет переважно жахливий, і заряд на телефоні треба берегти, тож ані мультики, ані мобільні ігри для дітей – не варіант, а відволікати їх треба. Не завжди в дорослих є можливість читати вголос або гратися з малечею в бункері, тож якщо ці казки стануть хоч маленькою відрадою бодай на півгодини – це вже добре. Якщо хоч одна дитина під час артобстрілу зможе замість звуків війни слухати в навушниках українську казку – це вже добре, – кажуть автори каналу.

Читайте також, як черкащанки народжують у сховищі.

Нагадаємо, у Черкасах в районі річкового порту збиратимуть пісок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version