додому Новини Черкащина Черкаський синоптик повідомив, коли закінчаться дощі 

Черкаський синоптик повідомив, коли закінчаться дощі 

1

На Черкащині утримується аномально тепла для середини лютого погода із температурним фоном 2-8° тепла. Перша половина лютого видалася найтеплішою за всю історію метеорологічних спостережень.Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань

Вже четверту добу погоду нашого регіону формує південна улоговина з малорухомим атмосферним фронтом. Сьогоднішня ніч стане фінальним акордом опадів у вигляді дощу та мокрого снігу, на окремих ділянках доріг очікується ожеледиця.

Вдень 16 лютого погода стабілізується, атмосферний фронт практично позбудеться своїх запасів вологи. Температура впродовж доби 0-5° тепла.

У суботу, 17 лютого, крізь щільні хмари проглядатиме довгоочікуване сонце. Температура вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла.    

У неділю, 18 лютого, атмосферні фронти нового циклону проявляться невеликим дощем та мокрим снігом. Температура повітря істотно не зміниться.

З ПОЧАТКУ НОВОГО ТИЖНЯ, ініціатива у формуванні погоди перейде до антициклону із заходу, ймовірність опадів значно зменшиться. Температурний фон знизиться на 2-3°.

За попередніми розрахунками, аномалія тепла збережеться не лише до кінця лютого, а й перейде у березень.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version