НовиниБезпекаЧеркаський синоптик радить обробити плодові дерева і готуватися до...

Черкаський синоптик радить обробити плодові дерева і готуватися до нових дощів

-

- Advertisment -

На Черкащині аномально волога і прохолодна весна. Триває весняна повінь. Яка погода буде в регіоні надалі, розповів керівник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

повінь водопілля
Фото зі сторінки Віталія Постриганя у Фейсбук

Погодні умови на Черкащині розвиваються не за правилами. Підтвердженням тому є хоча б той факт, що початок квітня був на 2º тепліший за норму, з денними 16-18º тепла та температурним фоном початку травня, а святкові вихідні були холодними.

Дощів випало більше двох місячних норм за два тижні. Верхні шари грунту надто зволожені що призвело до припинення польових робіт. Такі погодні умови сприяють розвитку надзвичайно небезпечного захворювання моніліоз (моніліальний опік), яке уражує 12 видів дерев, серед яких абрикос, персик, вишня, слива тощо потребує вчасного оброблення дерев відповідними препаратами.

Шкоди завдала дуже висока вода. Значний скид весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду зумовили затоплення вулиць, сільськогосподарських угідь, дворогосподарств у ряді прирічкових населених пунктах Черкаського та Золотоніського районів.

Найближчі дві доби час від часу проглядатиме сонце, без істотних опадів, температурний фон повернеться у норму, вночі 2-7º тепла, вдень 11-16º.

Надалі атмосферний тиск почне падати, і вдень 19 квітня чекаємо чергову порцію дощів. Температурний фон суттєво не зміниться.

20 квітня інтенсивність дощів посилиться. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 9-14º.

До кінця квітня переважатиме хмарна погода з температурним фоном в межах та дещо нижче норми. При цьому нічних та ранкових заморозків не очікується. Тепліше стане лише з початку травня.

25-28 квітня Черкащину знову накриють дощі. Використовуйте вікна «хорошої» погоди для проведення польових та господарських робіт.

Нагадаємо, на Черкащині діє попередження про стихійні гідрологічні явища (III рівень небезпеки – ЧЕРВОНИЙ) Пікові значення водопілля, за оцінками Український гідрометеорологічний центр, очікуються 18-28 квітня.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x