НовиниЧеркащинаЧеркаські фахівці охорони здоров’я їздили у громади, щоб нагадати...

Черкаські фахівці охорони здоров’я їздили у громади, щоб нагадати про важливість щеплень

-

- Advertisment -

Із нагоди Всесвітнього тижня імунізації на Черкащині провели виїзні заходи з вакцинації. Усього за тиждень на вакцинально-профілактичних сесіях вакцинувалися 337 жителів Черкаської області. Повідомляє Черкаський обласний КЦПХ

Виїзні акції відбувалися, аби нагадати жителям області про важливість вакцинації.

23 квітня вакцинальний автобус вирушив до села Мошни Черкаського району. Там фахівці Черкаського відділення обласного ЦКПХ спільно з колегами Амбулаторії загальної практики сімейної медицини провели імунізаційно-профілактичну сесію. Від правця та дифтерії щепилися 38 місцевих жителів.

Цього ж дня фахівці Уманського міськрайонного відділу спільно з колегами Тальнівського відділення Звенигородського районного відділу Черкаського обласного ЦКПХ провели вакцинально-профілактичну акцію у селах Легедзине та Вишнопіль. Загалом від правця та дифтерії вакцинувалися 26 жителів Тальнівської громади.

25 квітня фахівці Черкаського обласного ЦКПХ працювали з золотоніськими колегами у селі Благодатне Золотоніського району. Там усі охочі отримали щеплення від дифтерії й правця, а також – від Covid-19. За день у Благодатному щепилися 58 жителів, яким зробили 110 щеплень.

Фахівці Шевченківського залізничного відділу Центру разом із колегами зі Сміли за підтримки керівництва виробничого підрозділу залізниці організували 5 виїзних вакцинально-профілактичних зустрічей у Смілі. Наші спеціалісти нагадували працівникам залізничного підприємства про важливість щеплень та роз’яснювали, як саме вакцини захищають організм від важких інфекційних хвороб. Загалом у ході цих виїзних заходів від правця та дифтерії щепилися 215 працівників.

«Майже половина населення області проживає у сільській місцевості. Тож максимальне наближення до кожного конкретного жителя послуг з імунізації – це, без перебільшення, вагомий внесок у формування належного колективного імунітету. Тому такі вакцинальні виїзди на Черкащині вже стали нормою і будуть продовжуватися і надалі задля збереження здоров’я людей», – підсумував головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач.

Фахівці наголошують: під час війни дорослим вкрай важливо захистити себе та дітей від вакцинокерованих інфекцій, тобто – щепитися. Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від десяти небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу b. Вакцинація згідно з Календарем, а також від Covid-19, – гарантована державою. Діти та дорослі можуть вакцинуватися від цих хвороб безоплатно в будь-якому комунальному або приватному медичному закладі, який уклав договір з НСЗУ. Для цього не потрібно укладати нову декларацію з сімейним лікарем чи педіатром.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах патрульні виявили підроблене водійське посвідчення

Під час патрулювання містом, правоохоронці звернули увагу на автомобіль Volkswagen Golf, припаркований з порушенням ПДР. Про це повідомили у...

Черкаські стрільці повернулись із нагородами з чемпіонату України

Черкаські спортсмени виступили на чемпіонаті України зі стрільби кульової, що відбувся у Вінниці. Про це інформує управління у справах...

Цікаве:

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x