НовиниКриміналЧеркащанин роками видавав себе за учасника бойових дій

Черкащанин роками видавав себе за учасника бойових дій

-

- Advertisment -

Житель Звенигородки роками видавав себе за учасника бойових дій, що мав інвалідність II групи. Він отримував надбавку до пенсії і при цьому використовував недостовірне посвідчення. Слідчі відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляє сектор комунікації ГУ НП у Черкаській області.

Правоохоронці з’ясували, що 24 року тому чоловік умовив двох знайомих воїнів підтвердити його участь у бойових діях на території Афганістану і, навіть те, що він отримав множинне осколкове поранення. Відтак, домігся встановлення УБД та II групи інвалідності.

Починаючи з червня 1997 жителю Звенигородки призначили пенсію у зв’язку з інвалідністю, яку у 2004 році йому було постановлено довічно та видано безтермінове посвідчення інваліда війни II групи, який має право на пільги встановлені законодавством України, для ветеранів війни – інвалідів війни.

Надалі, з метою власного збагачення та фактичного грошового утримання, чоловік звернувся із заявою про порушення клопотання щодо встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною й подав на розгляд комісії недостовірні документи.

Йому встановили пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців», та надбавку згідно із Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» в розмірі 23% від прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність.

Відтак, у період з 1997 по 2021 рік, зловмисник шахрайським шляхом заволодів коштами та спричинив збитків державі на загальну суму понад 500 тисяч гривень.

Детективи слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили правопорушника та повідомили про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.  Слідство триває.

Як повідомляла раніше vikka.ua, У Черкасах судили терориста

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x