НовиниЧеркасиЧеркасець врятував життя своєму братові та поділився кістковим мозком

Черкасець врятував життя своєму братові та поділився кістковим мозком

-

- Advertisment -

У Черкасах провели трансплантацію кісткового мозку між двома братами. Обидва молодики успішно перенесли процедуру та вже майже відновилися.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного онкодиспансеру.

Пацієнтом онкодиспансеру став Антоній Смірнов. Йому діагностували гостру мілоїдну лейкемію. Спочатку чоловік звернувся до лікарів із запаленням лімфовузлів, після здачі необхідних аналізів його відправили до онкодиспансеру.

За рішенням лікарів, виникла необхідність у пересадці кісткового мозку, адже пацієнт потрапив до групи несприятливого прогнозу через наявність генних мутацій.

За результатами HLA-типування, яке здійснили в межах пілотного проєкту з трансплантацій, виявилося, що донором може стати брат пацієнта – Даніїл.

«Я здав аналізи на сумісність і був не проти стати донором. Майже за добу я вже відновився після операції. Зараз почуваюся добре», – говорить брат пацієнта Даніїл.

Під час лікування Антоній отримав два курси індукційної терапії та курс хіміотерапії. Опісля йому здійснили трансплантацію кісткового мозку.

«Перед трансплантацією Антоній отримував високодозну хіміотерапію, а його брату ми стимулювали кістковий мозок спеціальними препаратами. 7 липня ми виконали переливання клітин брата Антонію», – зазначає завідувачка обласного лікувально-діагностичного гематологічного центру Черкаського онкодиспансеру Олена Лук’янець.

Через 30 днів після переливання пацієнта виписали з ознаками повного приживлення клітин від брата. Пацієнт перебуватиме в періоді спостереження 100 днів та продовжить спеціальну терапію.

Зазначимо, що брати разом займаються спортом, працюють тренерами з плавання, мріють після повного одужання поїхати на змагання та перепливти Дніпро.

Як повідомляв сайт vikka.ua, юній черкащанці пересадили кістковий мозок ровесника із Німеччини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x