додому Новини Черкащина Черкасцям розповіли, як нараховуватимуть субсидії у новому опалювальному сезоні

Черкасцям розповіли, як нараховуватимуть субсидії у новому опалювальному сезоні

0

З початком нового опалювального сезону управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат департаменту соціальної політики проводить розрахунки субсидій на цей період. Про це  повідомила заступник директора департаменту−начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Катерина Бінусова.

Так, було змінено строки опалювального сезону. Якщо раніше субсидія на опалювальний сезон для всіх призначалася з 1 жовтня по 30 квітня і перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то цього року для громадян, що мають індивідуальне опалення, субсидія нараховується з 16 жовтня до 15 квітня.

Також будуть враховуватись доходи за півроку, а не за минулий рік. Такі зміни вигідні тим, хто торік мав хорошу зарплату, а цього року фінансове становище з якихось причин змінилася: доходи впали або людина втратила роботу.

Для непрацездатних збільшили соціальну норму, а для безробітних – розмір доходів.

Нормативи на житлово-комунальні послуги уряд переглядав двічі: у травні скоротив нормативи на опалення, а в серпні – на газ. Нові нормативи будуть враховані вже у жовтні, в опалювальному сезоні на 2017/2018 роки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, шість способів як черкащани можуть збільшити енергоефективність свого житла.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version