НовиниЧеркащинаЧеркасцям пояснять особливості нового закону про комунальні послуги

Черкасцям пояснять особливості нового закону про комунальні послуги

-

- Advertisment -

Звернутись за роз’ясненнями до державних владців, потому – провести роз’яснювальну роботу серед містян. З таким депутатським зверненням виступив на пленарці 8 квітня "вільнодемократівець" Тарас Коломієць. Колеги підтримали таку ініціативу обранця, передає кореспондент vikka.ua.

Підставою такого звернення депутата стали випадки відключення від газопостачання вже кількох будинків у Черкасах. Невідомі провокатори, буцім, відкручують вентель. Через це аварійна газова служба відмикає газопостачання, відновлювати ж у ПАТ "Черкасигаз" відмовляються. Мотивують це тим, що з 1 січня 2019 року припинили виконувати роботи з планового обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання і планового випробовування на щільність газопроводів.

"На сьогодні від газопостачання відключені житлові будинки Різдвяна, 41, Шевченка,367/1, Чехова, 39. А "ЧЕРКАСИГАЗ" вимагає від мешканців цих будинків укласти договір на обслуговування газових мереж з ними, або з іншими подібними організаціями", – зазначає Тарас Коломієць і висловлює побоювання, що вже з 1 травня в такій ситуації можуть опинитись майже всі багатоповерхові будинки в Черкасах.

Відтак обранець виступив з вимогою дати доручення департаменту ЖКК звернутися за роз’ясненнями до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НКРЕКП, ПАТ "Черкасигаз". А після того, як буде отримана відповідь від них – провести роз’яснювальну роботу серед містян і розказати, як їм вчиняти надалі.

При потребі, каже депутат, можна створити спеціальну комісію, до якої увійдуть з чиновників департаменті ЖКК, організаційного та юридичного забезпечення. Аби ті розробили детальний план інформування громади задля захисту її ж інтересів.

Натомість депутат міської ради від ВО "ЧЕРКАЩАНИ", директор КП "ЧеркасиТеплокомунЕнерго" Павло Карась зазначив: така проблема наразі дійсно існує і стосується вона не лише газових мереж.

"Справа в тому, що з 1 травня починає діяти Закон про житлово-комунальні послуги. Згідно з ним, мешканці багатоквартирних будинків повинні визначитись, хто в них обслуговує будинкові мережі. – пояснює Карась. – А сьогодні, через недосконалість нормативного врегулювання, виник певний правовий вакуум".

Новий закон, за словами депутата, не визначає іншого порядку врегулювання відносин, ніж обрання виконавців робіт з обслуговування мереж газо-, електро- та теплопостачання. Для цього мешканці будинків мають зібрати загальні збори і визначитись. А виконавцям робіт, зокрема й ПАТ "Черкасигаз", – ухвалити тарифи на обслуговування газових мереж і затвердити їх на виконавчому комітеті.

Необхідність інформувати громаду про подальші кроки для врегулювання відносин між містянами та виконавцями послуг і недопущення критичних ситуацій підтримала депутатська більшість. За свої голоси віддав 31 обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан, які мають борги за електропостачання, уже у квітні відключать від мережі.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x