НовиниЧеркащинаЧеркасцям пояснили, як із травня сплачувати єдиний соціальний внесок

Черкасцям пояснили, як із травня сплачувати єдиний соціальний внесок

-

- Advertisment -

Від 2 травня 2019 року вступають в дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій з ЄСВ. Чинні на даний час рахунки для сплати ЄСВ діятимуть лише до 26 квітня 2019 року включно, інформує прес-служба обласного управління ДФС.

Податківці наголошують на відсутності "перехідного" періоду, під час якого платники ЄСВ мали б змогу сплачувати внесок як на нові, так і на "старі" рахунки.

У зв’язку з численними запитаннями підприємців черкащанам нагадали, як сплачувати ЄСВ у квітні та з травня цього року та навели приклади для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичних осіб – підприємців та членів фермерського господарства – платників м.Черкас.

Так, роботодавці сплачують ЄСВ "не пізніше 20 числа наступного місяця", самозайняті особи та члени фермерського господарства за себе за ІІ квартал поточного року – "до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок", особи, що провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства за 2018 рік — до 1 травня поточного року.

Приклад 1. Особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства можуть сплатити єдиний внесок за 2018 рік або до 26 квітня включно на рахунки, які діють до 26 квітня включно або 2 травня на рахунки, які діють з 2 травня.

У випадку сплати ЄСВ до 26 квітня включно платники внеску обирають виключно реквізити, що діють до 26 квітня включно.

У випадку сплати ЄСВ 2 травня платники внеску обирають реквізити, що діють з 2 травня 2019 року.

Приклад 2. Фізичні особи – підприємці, які застосовують як спрощену, так і загальну систему оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства сплачують, починаючи з 2 травня 2019 року єдиний внесок за себе, в розмірі не менше 918,06 грн. за місяць та не менше 2754,18 грн. за квартал на рахунки, які діють з 2 травня.

При цьому платники внеску обирають виключно реквізити, що діють з 2 травня 2019 року.

Приклад 3. Фізичні особи підприємці – роботодавці починаючи з травня 2019 року сплачують по строку "не пізніше 20 числа наступного місяця" єдиний внесок за найманих працівників на рахунки, які діють з 2 травня.

При цьому вони обирають виключно реквізити, що діють для роботодавців з 2 травня 2019 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, податківці ліквідували на Черкащині "конвертаційний центр" з обігом понад 75 мільйонів гривень.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x