НовиниЧеркащинаЧеркасцям пояснили, чому у спеку їм доводиться терпіти душні...

Черкасцям пояснили, чому у спеку їм доводиться терпіти душні тролейбуси

-

- Advertisment -

Дорого і недоцільно. У КП "Черкасиелектротранс" розповіли, чому в міських тролейбусах досі немає кондиціонерів. Пояснення поширив у Facebook та проаналізував помічник черкаського мера, куратор транспортної реформи в місті Павло Мосійчук.

"Ми можемо ставити кондиціонери в тролейбуси, але не всі замовники і пасажири готові платити за це", – переконують у підприємстві. Буцім, установка двох кондиціонерів (від 200 до 400 тис грн.), їхнє сервісне обслуговування – додаткові витрати на оплату праці (60% від затрат КП) і матеріали (5% затрат).

Тим часом Павло Мосійчук наголошує, що обслуговування кондиціонерів в тролейбусах із річною гарантією вартує 12,5 тис грн. Якщо припустити, що всі 53 тролейбуси на лінії матимуть кондиціонери, то сума за їхнє обслуговування буде становити 750 тис грн, що при річному бюджеті в понад 90 мільйонів є каплею в морі.

Також його дивує ствердження "фахівців", наявність тролейбусів із кондиціонерами збільшить витрати на 60%.

"Для охолодження або нагріву повітря кондиціонером салонів РС з трьома дверима і довжиною 12 м потрібно застосувати як мінімум два кондиціонери загальною потужністю 90 квт в безперервному режимі роботи, що збільшить витрати електроенергії на рух у два рази. Витрати по оплаті за електроенергію на підприємствах МЕТ складають в середньому 30%. Отже, використання кондиціонерів призведе до зростання планового тарифу на пасажироперевезення як мінімум на 60%", – зазначають в "Черкасиелектротрансі".

Тому жителям міста працівники підприємства радять використовувати природну вентиляцію салонів через вікна і дахові люки тролейбусів.

"Два місяці те і доводиться робити, що читати отакі речі. Їм не треба ні кондиціонери, ні автономний хід. Люди з усією поважністю називають себе "фахівцями", стверджуючи такі речі. Виходить, в Берліні, Празі, Женеві, Києві, Запоріжжі та в інших містах сидять дурні, які мають транспорт із кондиціонерами?" – зауважує Павло Мосійчук.

Як повідомляв сайт vikka.ua, приватний перевізник в Черкасах придбав три нових автобуси.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x