НовиниЧеркащинаЧеркасцям показали макет меморіального комплексу пам’яті загиблих АТОвців (ФОТО)

Черкасцям показали макет меморіального комплексу пам’яті загиблих АТОвців (ФОТО)

-

- Advertisment -

На огляд жителів у приміщенні ТРЦ "Любава" виставили макет меморіального комплексу пам’яті учасників антитерористичної операції. Його виготовили за унікальним ескізом із назвою "Незламні духом", який намалювала донька загиблого бійця Володимира Ложешнікова – Дар’я. Дівчина, нагадаємо, перемогла в міському конкурсі з розробки концепції, на той час їй було 16 років. Майбутній пам’ятний знак облаштують на площі Слави (поруч із вулицею Хрещатик). Про це інформує прес-служба Черкаської мерії.

Над виготовленням макету близько місяця працював відомий скульптор В’ячеслав Федорченко. Зізнається: найскладнішим у роботі для нього було відтворення "Древа Життя", яке стоїть за спинами воїнів. Намагався передати закладені автором концепції наміри й не перевантажувати дрібними елементами, аби надати естетичного вигляду.

"Мистецтво – це досить-таки сакральний процес і момент творчості доволі складний. Це як народження дитини: потрібно тривалий час виношувати, можливо навіть перестраждати, багато думати, іноді, навіть коли ми сильно напружуємося, ми можемо дати не зовсім той результат, якого очікуєш, – ділиться скульптор. – Без власних переживань і душевних вкладень ніколи не народжується нічого вартісного та цікавого. У кожну подібну роботу ми вкладаємо власні почуття і власні погляди на той чи інший об’єкт, який беремося втілювати в матеріалах".

За його словами, у процесі роботі консультувався з авторкою ідеї Дар’єю Ложешніковою, аби максимально передати її задуми та побажання. Кожне доопрацювання елементів з боку скульптора погоджувалося з дівчиною.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відкрили пам'ятник митрополиту Липківському.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x