НовиниЧеркащинаЧеркасців запитують, як оновити проїжджу частину Соборної площі

Черкасців запитують, як оновити проїжджу частину Соборної площі

-

- Advertisment -

У Черкасах планують провести реконструкцію проїжджої частини Соборної площі, а саме дорога на розі бульвару Шевченка з вулицями Лазарєва та Б. Вишневецького. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

Зокрема під час майбутньої перебудови передбачається оновлення асфальтного покриття площі, облаштування тротуарів та пішохідних переходів, а ще – заміна інженерних мереж, реконструкція тролейбусної мережі та встановлення нового сучасного освітлення.

Нині в департаменті архітектури та містобудування розпочали працювати над створенням проекту для здійснення перевтілень. Уже є чотири варіанти. Тепер у міській раді хочуть почути думку громади, аби обрати найкращий.

Перший варіант реконструкції площі передбачає встановлення на правій стороні, з боку скверу "Юність", зупинки громадського транспорту. Сюди, згідно з проектом, переносять ті, які нині облаштовані біля ТРЦ "Любава" і обласного драматичного театру. Натомість на центральному острівці площі хочуть влаштувати стоянку для легкових автомобілів, потужністю на 46 місць.

Другий варіант реконструкції, як і перший, передбачає перенесення зупинки громадського транспорту. Утім, проектант пропонує залишити невелику парковку на правій стороні площі, з боку скверу "Юність", та розглядає можливість облаштувати тимчасову автостоянку в самому сквері для його відвідувачів. Тоді як на центральному острівці передбачає влаштування покриття із бетонної плитки. Його хочуть оформити у вигляді цікавого малюнку.

Третій варіант реконструкції площі пропонують залишити в тому вигляді, якою вона є зараз. Зокрема, з боку скверу "Юність" облаштують паркувальні місця для стоянки 15-30 автомобілів, у центральному острівці площі замінять старий асфальт на покриття із бетонної чи гранітної плитки.

Особливістю четвертого варіанту, який, як і попередній, наближений до реалій сьогодення, є пропозиція облаштувати покриття центрального острівця площі та пішохідних переходів навколо неї асфальтом іншого кольору.

Проголосувати за найкращий варіант, або внести свою пропозицію, можна на сайті.

Як повідомляв сайт vikka.ua, біля села на Черкащині продовжують ремонтувати дорогу нацзначення.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x