НовиниЧеркащинаЧеркасців закликають боротися з амброзією вже зараз

Черкасців закликають боротися з амброзією вже зараз

-

- Advertisment -

Вже немає людини, яка б не чула про шкідливість амброзії. Ця рослина почала інтенсивно розмножуватися на території України на початку двотисячних і вже тоді проявила свій злісний "характер", вона виявилася небезпечним алергеном. Її пилок провокує у людей алергію. Медики називають це амброзійним полінозом або сінною пропасницею. Від її пилку страждають і астматики, у яких загострюються приступи бронхіальної астми. На амброзію наклали карантин і почали впроваджувати заходи з її ліквідації. Але, попри це, досі у боротьбі з нею люди програють. Бур’ян завойовує все нові й нові території. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Щоб ефективно боротися із амброзією полинолистою, необхідно знати, що це рослина−однорічник, яка розмножується тільки насінням. Вегетуюча амброзія для людини безпечна, на відміну від квітучої. До того ж у вегетуючої рослини коріння слабке і її легко вирвати з корінням. Скошування – не найефективніший спосіб боротьби. Адже, коли залишаються хоча б перші листки, пагони розвинуться і обов’язково заквітують.

Досвід боротьби з амброзією засвідчує: там, де вчасно та ретельно рвали амброзію з корінням, в майбутньому з’являються лише поодинокі рослини, які легко знищити.

У сільському господарстві цю проблему вирішують за допомогою гербіцидів. Доцільно використання гербіцидів у випадках, коли інші методи боротьби неможливі або не ефективні, наприклад, для знищення амброзії полинолистої на залізничних полотнах. Дозволяється застосування гербіцидів, які занесені в перелік дозволених до використання в Україні.

На присадибних ділянках, на невеликих площах, з амброзією найкраще боротися саме вириваючи рослини з корінням. І це потрібно робити задовго до її цвітіння, яке починається наприкінці липня або на початку серпня і триває до середини осені.

Знищити якнайбільше рослин до цвітіння означає не допустити утворення пилку, насіння, а відтак і завоювання цією рослиною нових територій.

"Нагадуємо мешканцям приватних секторів, власникам дачних та земельних ділянок про особисту адміністративну відповідальність за порушення фітосанітарного законодавства, звертаючи увагу на те, що статтею 105 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення" передбачено накладання штрафу", − зазначили спеціалісти управління.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в одному із мікрорайонів Черкас оголосили безпрограшну війну амброзії.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x