НовиниЧеркасиЧеркасців вчили протидіяти торгівлі людьми

Черкасців вчили протидіяти торгівлі людьми

-

- Advertisment -

Вчора, 30 липня, в усьому світі відзначали Всесвітній день протидії торгівлі людьми. З цієї нагоди у центрі Черкас пройшла інформаційна акція, яка має на меті поінформувати громадян про небезпеку сексуального, трудового рабства, привернути увагу до цієї проблеми та поширити актуальну інформацію щодо ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Інформаційна акція відбулася з використанням арт-інсталяції «Невидимі» та інтерактивної гри «Лабіринт можливостей».

В інформаційній інтерактивній грі «Лабіринт можливостей» проектувалися конкретні ситуації з життя, в які потрапляють люди під час виїзду за кордон у пошуках роботи. У формі гри учасники вчилися оминати небезпечні ситуації.

Інсталяцію «Невидимі» встановили для того, аби привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих людей, які живуть серед нас, але часто залишаються непоміченими.

Під час акції волонтери спілкувалися з перехожими та розказували їм, куди звернутися у разі виникнення підозри на випадок торгівлі людьми.

«Небезпека ближче, ніж нам здається. Лише обізнаність та обачність допоможуть захистити себе та своїх близьких. Завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування, навчання або відпочинку, навіть якщо ви довіряєте тому, хто її пропонує», – сказала представниця БО «100% Життя Черкаси» Марина Стадник.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Олександр Красюк розповів, що в області вже 13 людей отримали статус постраждалої особи, яка потрапили в ситуацію торгівлі людьми. З них 7 осіб постраждали від трудової експлуатації, 6 – втягнуті в злочинну діяльність. Постраждалим надано медичну, психологічну, соціальну та правову допомоги як від державних структур, так і від благодійної організації «100% Життя Черкаси».

«Кожен має право на захист своїх прав та інтересів, а також відшкодування шкоди, завданої цим злочином. Для цього вам необхідно звернутись за місцем перебування до місцевої держадміністрації з заявою про встановлення статусу», – сказав Олександр Красюк.

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 та 0 800 505 501

Як повідомляв сайт vikka.ua, серед вулиці в Черкасах помер чоловік.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x