додому Новини Черкащина Черкасців попередили про зростання тарифів на опалення

Черкасців попередили про зростання тарифів на опалення

0

Опалення у черкаських багатоповерхівках у майбутньому опалювальному сезоні дещо подорожчає. Про це йшлося під час "відкритого громадського обговорення" проектів постанов НКРЕКП (Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг) про встановлення тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і централізованого теплопостачання гарячої води. Про це пише "Прочерк".

У Черкасах до початку опалювального сезону піднімуть тарифи. Представники відокремленого підрозділу "Черкаська ТЕЦ" ПАТ "Черкаське хімволокно" та КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" наголосили на тому, що нові тарифи – економічно обґрунтовані й залишаються одними з найнижчих в Україні.

За словами директора "Черкастеплокомуненерго" Миколи Кушніра, необхідність корегування тарифів викликана збільшенням офіційного прожиткового мінімуму, підвищенням вартості покупної енергії, збільшенням курсу євро, збільшенням ціни на природний газ, а також подорожчанням холодної води, яка використовується як теплоносій.

Перший заступник міського голови Черкас Станіслав Овчаренко зазначив, що у виступах керівників підприємств було використано багато професійних термінів, які незрозумілі нефахівцям.

"Варто було сказати чітко: чинні тарифи на сьогодні такі-то, вони зростають на стільки-то відсотків. Крім того, ціни наводилися без урахування ПДВ, що цілком неправильно, оскільки населення платить за теплопостачання з ПДВ", − зазначив заступник міського голови.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за два тижні бензин на Черкаських АЗС подорожчав на дві гривні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version