додому Новини Черкасців обурила "оперативність" швидкої допомоги

Черкасців обурила "оперативність" швидкої допомоги

0

Черкасці обурилися оперативністю та якістю роботи швидкої допомоги. Вчора на виклик до залізничного вокзалу, де у дідуся стався, за словами очевидців, інсульт,  швидка їхала 15 хвилин. Про це інформують Вконтакте на сторінці спільноти "Типичные Черкассы".

До центрального входу вокзалу під'їхало таксі. З нього вийшов чоловік 70-80 років. Після цього його ноги підкосило і він впав на припарковану поруч іномарку. По очевидних ознаках у нього стався інсульт (порушена мова, перекошене обличчя, порушені функції кінцівок з одного боку). Чоловік залишався у свідомості", – написав користувач у соцмережі.

Після інциденту відразу викликали швидку, однак чекати лікарів довелося хвилин 15.

"Оператору чітко пояснили, що у людини невідкладний стан та медична допомога потрібна дуже терміново. Через 10 хвилин очікування зробили повторний дзвінок, оператор відповів: "Так, зрозуміли. Зараз поквапимо". Ще через 5 хвилин на горизонті з'явилася машина швидкої допомоги, яка неспішно і без мигалок заїхала на площу перед будівлею, повільно покрутилася, і, зволікаючи між рядами парковки, повільно під'їхала до місця події. На все це пішло ще кілька хвилин", – йдеться у повідомленні.

Після цієї "метушні" з машини вийшов лікар, не поспішаючи підійшов до потерпілого, поставив кілька запитань про його стан і "після грубих підказок очевидців пішов кликати водія, щоб підкотити носилки".

"Загалом довелося чекати приблизно 20-25 хвилин до від'їзду з місця. Як можна без мигалок, повільно, всього з одним лікарем в кареті швидкої допомоги приїжджати на такий виклик. Кожна хвилина зволікання може коштувати людині життя. Не можу знайти слів, що б описати свій шок від якості роботи нашої Черкаської СМП", – обурився користувач.

У коментарях до посту люди обурливо реагували на інцидент та нагадали про клятву медиків. Однак, були й "захисники" такої поведінки: "У клятві не йдеться про час приїзду. І дізнайтеся  скільки машин швидкої допомоги працює на місто з населенням 300 тисяч? 15 автомобілів…".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version