додому Новини Черкасці зустріли бійців, які понад рік воювали в АТО (ФОТО)

Черкасці зустріли бійців, які понад рік воювали в АТО (ФОТО)

0

Сформований рік тому батальйон територіальної оборони "Черкаси", а нині 14-ий окремий мотопіхотний  батальйон, повернувся додому. Стомлених і виснажених з посмішками на обличчях та радістю в очах бійців зустрічали рідні та близькі, пише "Вичерпно".

Під вигуки "Герої" 70 воїнів вишукувалися на Соборній площі. Їхні матері, сестри, доньки та сини цілий рік чекали на цю зустріч, тому не приховували сліз та емоцій, що їх переповнювали. Рідні не випускали бійців зі своїх міцних обіймів.

"Ми з Канева приїхали зустрічати нашого воїна цілим екіпажем. Він пішов у батальйон добровольцем, адже дуже любить свою Батьківщину. І якщо буде треба піде знову", – розповіла мама бійця Галина Кавун та побажали усім матерям, які ще чекають на своїх синів набратися терпіння та головне вірити.

Зустріти бійців зібралися й представники обласної влади, військового комісаріату та ГС "Спілка воїнів АТО "Черкащани".

"Ви були перші, хто, взявши до рук зброю, пішов захищати рідну землю, – звернувся до бійців очільник області Юрій Ткаченко. – Пам’ятаю, коли, ще будучи на першому місці дислокації (м. Котовськ Одеської області), деякі з вас, і рядові, й офіцери, звернулися до мене та обласного комісара, щоб їх відпустили на передову. Так і сталося, батальйон був передислокований у місто Волноваха Донецької області. Знаю, було не просто. Але ви гідно несли службу. Ваш вклад у зміцнення нашої держави, захист її територіальної цілісності є неоціненним".

На жаль, не всі змогли повернутися додому живими, троє черкащан віддали найдорожче за свободу рідної країни.

За проявлену мужність та сумлінне виконання військових обов’язків у зоні АТО ювілейною відзнакою "Холодний яр" та відзнакою "365 років утворення Української козацької держави" головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком та заступником голови обласної ради Наталією Кравцовою були нагороджені бійці батальйону.

Високу мужність та відвагу військовослужбовців батальйону, які переважно добровільно вступили до його лав, відзначив і обласний військовий комісар Євген Курбет, зазначивши, що їхній приклад назавжди буде вписаний в історію цієї частини, яку б назву вона не носила. Також він повідомив, що найближчим часом будуть демобілізовані й інші військові, які ще досі перебувають у зоні бойових дій.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version